Üleüldiselt tasuks algaval kuul eelistada troopilisi metsi, kuumaveeallikaid või kunstist ja ajaloost pulbitsevaid ning arhitektuuri poolest rikkalike linnamaastikke. 28. septembrist alates on sobiv aeg reisiplaanide tegemiseks, 13. oktoobrist alates nende ellu viimiseks ning 23. oktoobrist võiks hakata töisesse argiellu tagasi pöörduma, kuna ees ootab kurjakuulutav, töökas, karm ja skeptiline Skorpion, kes toob endaga kaasa kõik hingedele ja nõidadele pühendatud tähistamised üle maailma nagu näiteks USA Halloween või meie hingede aeg — loor siin- ja sealpoolsuse vahel on õhuke ning kontakt vaimude, esivanemate ja paralleeluniversumistega hõlpsasti saavutatav. Aga nüüd horoskoobi juurde:

Kaalud

Sünnipäevapidustused alaku! Päike ja Marss sätivad paika sinu isiklikud ambitsioonid ja ego, mis teevad eelseisvast perioodist suurepärase aja iseendaga kontakti taastamiseks. Soovitav on võtta ette inspireerivaid linnapuhkusi ajaloolistesse linnadesse, ammutada kunsti ja kultuuri ning hellitada ennast heldelt. Mis võiks olla veel mõnusam, kui vürtskõrvitsamaitselist lattet rüübates jalutada sügiseselt kolletuvas pargis näiteks New Yorgis, Londonis või Budapestis.

Skorpion

Sinu sünge ja uuriv natuur teevad tavaliselt sinust üksiku hundi, kuid äsjaalgaval kuul proovid hoopis teistega suhestuda. Investeeri suhete loomisse ja enda avamisse, võta ette seltskonnareis mõnda riiki, mille pubi- ja peokultuur on eriti hinnatud. Miks mitte minna näiteks Iiri- või Šotimaale, kus inimesed on avatud ja sõbralikud ning viskit ja tumedat õlut voolab ojadena.

Ambur

Oled raekuvalt iseseisev ning soovid kõike omapäi saavutada, mistõttu tunned tugevat tungi kõigile ümberkaudsetele tõestada, et sind ei alista ükski loodusjõud. Võta ette näiteks retk Põhja-Soome virmalisi vaatama või peatu uurimaks vulkaane, must-valge kirjusid liustikke ja tähtede valgusmängu Islandil. Miks mitte proovida ööbida iglus või vallutada mõni mäetipp?

Kaljukits

Oled äsjaalgaval kuul äärmiselt huvitatud partnerlusest ja koostööst ning Merkuuri ja Veenuse koosmõjul muutud ebatavaliselt sõbralikuks. Suurenenud vajadus suhtluse järele paneb sind isegi veidi meeleheitlikult sotsiaalseid kontakte otsima, mistõttu on sinu jaoks parimad need kohad, kus ei pea inimeste leidmiseks palju pingutama. Suurepäraseks sihtpunktiks on äärmiselt rahvarohked ja kirjud Aasia suurlinnad.

Veevalaja

Sinu ambitsioonide hulka kuulub hetkel filosofeerimine ja uute väärt teadmiste omandamine. Soovid õppida tundma uusi traditsioone ja kultuure ning õppida midagi ammu kadunud tsivilisatsioonide kohta. Külasta näiteks Yucatáni poolsaart, et jalutada maiade templivaremete vahel ja tutvuda iidsete uskumuste ja legendidega.

Kalad

Sinu kujutlusvõime on omandamas täistuure ning oktoober on suurepärane ammutamaks inspiratsiooni oma tavapärasest keskkonnast. Sul paneb silma särama võimalus väljuda oma igapäevaseid tegevusi sooritades tavarutiinist ning käia avatud silmadega ringi seal, kus sa igapäevaselt midagi erilist pole märganud. Miks mitte uurida näiteks Tallinna vanalinna seniavastamata soppe ning lugeda sealsete ehitiste kohta? Tead sa näiteks kõike Viru hotelli või Kadrioru lossi kohta?

Jäär

Täiskuu loob suurepärase fooni isiklike eesmärkide saavutamiseks ja igasugustest enesekahtlustusest vabanemiseks. Tunned vastupandamatut tungi oma füüsilist vormi parandada, mistõttu on igasugused aktiivsed puhkused ja seljakotitripid sulle justkui loodud. Vali avastamiseks seikluslikud matkarajad Laoses või Kambodžal, kust leiad nii mägiseid džungleid kui imelisi rannajooni.

Sõnn

Naudid äsjaalgaval kuul mugavust ja esteetikat, mistõttu pakuvad maksimaalset rahuldust näiteks rannakuurordid Floridas või Lõuna-Prantsusmaal. Proovi oma rahulikul puhkusel ka sotsiaalmeediast lahti ühenduda ning hinnata ümber enda suhe ümbritsevaga. Leia vastus küsimusele, kas sinu jaoks on olulisem olla või paista õnnelikuna?

Kaksikud

Sinu loovus ja mängulisus on absoluutses tipus, mistõttu tunned ennast kui kala vees värvikirevates atmosfäärides, tänavakunsti ja galeriide rägastikus, inimmasside voolavas summas. Oled nii elevil ja avastamisrõõmust tulvil, et ei suuda isegi otsustada, kas lennata Kaplinna, San Fransiscosse või Tokyosse.

Vähk

Suunad pilgu oma elu vundamendile, perele ja lähedastele ning kõigele, mida oled endale suutnud rajada. Sinu jaoks pole miski meeldivam kui veeta paar nädalat suvilas lehti riisudes, seeni korjates ja hoidiseid meisterdades. Kui soovid aga siiski kodukandist eemale saada, meeldivad sulle enim kodused mökid näiteks Soomes, Gröönimaal või miks mitte ka Alaskal.

Lõvi

Uudishimu ajab sind meelierutavatesse sihtpunktidesse, mis läbi aastasadade inspireerinud poeete, filosoofe ja kunstnikke. Ladina-Ameerika on selleks lausa ideaalne! Miks mitte rännata ringi Tšiilis, külastada sealse kuulsaima poeedi Pablo Neruda majamuuseumi ja nautida tänavakunsti kokkusulamist taamal sinavate mäetippudega.

Neitsi

Sinu jaoks on hetkel oluline, kas su igapäevased harjumused on su uskumustega kooskõlas. Teisisõnu, kui usud, et kõva töö peaks saama tasustatud vaba ajaga, peaksid seda ka välja ütlema. Soovid üle kõige tõmbuda tsivilisatsioonist ja linnakärast eemale — selleks sobib hästi näiteks Uus-Meremaa oma uduste mäetippude ja roheliste väludega. Uusmeremaalased on näiteks ühed kauem elavad inimesed maailmas. Uuri, mis on hea tervise saladus.