26.-28. septembrini toimuva Teadlaste Öö festivali keskmes on enam kui 101 eksperimenti eri Eesti paikades. Lisaks klassikalistele keemia- ja füüsikakatsetele saab eksperimenteerida muudeski valdkondades, festivali kavast leiab muu hulgas psühholoogia, kirjanduse ja toidutehnoloogiaga seotud eksperimente. Näiteks festivali maaletooja, AHHAA teaduskeskus, eksperimenteerib seekord 26. septembril Tartu Keskkatlamaja korstna otsas hõljuva hiigelõhupalliga. Saab ehitada robotpaati ja teaduslikult seeni korjata, samuti näha teaduskatseid Tartu-Tallinn rongides.

Filmimuuseumis toimub laupäeval perepäev „Illusioonide maailm“. Suured ja väikesed külastajad saavad illusioone nii luua kui ka vaadata, toimub eriekskursioon filmi- ja teatrikunstniku Liina Keevalliku juhendamisel ja linastub hiljuti valminud lustlik animafilm „Kapten Morten lollide laeval“. Mihklilaupäeva tõttu saavad kõik Mihklid sisse tasuta!

Värskelt avatud Kai kunstikeskuses on 27.-29. septembrini avatud kunstimess "Foto Tallinn", kus on väljas teoseid 35 Eesti ja välismaiselt kunstnikult. Enamik kunstnikke ja galeriste on messipäevadel kohapeal olemas, toimuvad esitlused, performance’id, vestlusringid ja tuurid.

Valgusfestival „Öövalgel“ rüütab Pärnu hooned videopiltidesse, pakub installatsioone ja valguslavastusi. Narva-Jõesuus toimub silmufestival. Ammuses silmupüügilinnas saab minna koos kaluritega jõele, maitsta silmutoite ja osta kaasa kalatooteid. Pühapäeval algav Porikuu Festival on Loode-Eestis novembri lõpuni kulgev elamusfestival, mis toob kokku rohkelt sündmusi rahvakultuurist maitse- ja spordielamusteni. Kavas on kümneid põnevaid sügisseiklusi ja tegemisi, alates õunamahla valmistamisest kuni maapõuematkani.