Kui septembris enam kauneid Jurmala liivaluiteid vaatama ei tõmbe või sõitma jahiga Riia lahel, siis saab alati võtta ette põneva reisi muueumitesse, rahvusparkidesse või teatrisse. Läti ja Riia on suur ja lai ning seal leidub põnevat tegevust igas vanuses uudistajale.

Vaatame nüüd lähemalt:

Nuusutage motoajalugu Riia Mootorimuuseumis

Riia Mootorimuuseum esitleb Baltimaade suurimat ja mitmekülgseimat antiiksõidukite kollektsiooni. Mootorimuuseumis saab tutvuda autotootmise ajalooga, sealhulgas maailma vanima patenditud autoga – Benz Patent Motorwagen –, ainulaadsete Kremli limusiinidega, mis kannavad endas nõukogudeaegse autotööstuse nostalgilist hõngu ning legendaarsete sportautodega, tänapäevaste autode eelkäijatega.

Ülevaate saab ka Läti autotööstusest. Siin on üle 100 vanaaegse sõiduki ja nendega kaasas käiva loo, millega saab tutvuda interaktiivsete ekraanide, videolugude, virtuaalreaalsuse ja muude nüüdisaegsete tehnoloogiate kaudu.

Muuseumist saavad meeleoluka elamuse kõik, keda huvitab autode tootmine ja ajalugu. Muuseum on avatud iga päev kella 10.00–18.00. Näituse külastamine võtab aega umbes kaks tundi!

Muuseumi eksponaadid

Mägiteede kuningas Union CD V16
Väljapaneku kõige kallim sõiduk on Auto Union CD V16, mida kutsutakse ka hõbenooleks ning mis võistles edukalt mägiteedel autosõiduvõistlustel 1930-ndate Saksamaal. Masin õnnestus imekombel 40 aastat tagasi osadeks lammutamisest päästa.

Brežnevi armastatud luksusautod
Kuulus Kremli kollektsioon pajatab põnevaid lugusid Nõukogude Liidu juhtfiguuridest ja nende autodest. Üks suuri autoarmastajaid oli Leonid Brežnev, kelle kollektsioonist saab näha sõidukit Rolls Royce Silver Shadow, millega ta sattus avariisse.

Lätlane ehitab Ameerikas autosid
Uuendusmeelse Läti immigrandi August Krastiņši 1903. aastast pärinev Krastiņši auto on teadaolevalt üks kümnest tema käe all valminud masinast tehases, mis asus USA-s Clevelandis. Krastiņši auto on värskelt renoveeritud ning võtnud osa 2016. aasta vanasõidukite rallist Londonis.

Asukoht: S. Eizensteina tänav 8, Riia, LV 1079
Info: www.motormuzejs.lv

Jurmala Spa: spa-puhkus kesklinnas

Jahedal sügisel ootab teid HOTEL JURMALA SPAs nii romantiline kui ka perekondlik suurepärane puhkus. Avastage sügise värve ühes Baltikumi ilusaimas linnas – kuurortlinnas Jurmalas, kus saate nautida rahulikku puhkust kesklinna spaahotellis Hotel Jurmala Spa.

Pärast jalutuskäiku rannas saate soojeneda sauna- ja basseinikeskuses WELLNESS OASIS. Keskuses on kolm eri temperatuuriga basseini, kuus eri sauna ja lastenurk väikestele külalistele. Peale selle pakub hotell 200 spaaprotseduuri, sealhulgas duaalmassaaže ning protseduure lastele ja noorukitele.

Veel asub hotellis restoran JURMALA, kus hommikul pakutakse hommikusööki, õhtul aga maitsvat õhtusööki. Soovitame külastada 11. korrusel asuvat SEASIDE baari, kust avaneb imeline vaade Jurmalale ja Liivi lahele.

Muide, sügisvaheaeg on nurga taga. Äkki on paras aeg perekondlikuks nädalavahetuseks Jurmalas?

Info ja broneerimine: www.hoteljurmala.com

Mõni idee, kuidas Jurmalas hästi aega veeta

Selleks, et teie Jurmala külastus oleks veelgi huvitavam ja sisuküllasem, pakume mõne idee, kuidas veeta suurepäraselt aega Baltikumi ühes suurimas kuurordis. Teil tuleb kirgas ja meeldejääv päev!

Saate õppida Jurmala vabaõhumuuseumis meremehesõlme sidumist ning jalutada luite tipus

Muuseum asub Ragakāpa luite jalamil ning näitab Jurmala meremeeste elu 19. sajandi lõpust kuni 20. sajandi alguseni. Siin võib ronida päris traalerile ja vaadata paate, piiluda kalurite majakestesse, tutvuda nende olmega, ning kui eelregistreerite end meistriklassi, õpite ka meremehesõlme sidumise ja võrgu kudumise kunsti. Ragakāpa luite (üks kõrgemaid Läti luiteid) ümber on loodud looduskaitseala heakorrastatud jalutusradadega. Sukelduge unustamatu jalutuskäigu ajal ürgse looduse lummusesse.

Saate tutvuda ajaloo ja kunstiga

Kasutage sügisaega Jurmala muuseumide ja kunstigaleriide külastamiseks! Jurmala linnamuuseumis asuvate püsinäituste „Kuurordi ajalugu“ ja „Lapsed kuurordis“ vaatamine võimaldab lähemalt kuurortide olmega tutvuda.

Enamikus Jurmala muuseumides on tasuta sissepääs. Uus mobiilirakendus Visit Jurmala aitab planeerida teekonda läbi Jurmala vaatamisväärsuste.


Saate jalutada Sloka järve rajal ja ronida vaatetorni

Looduse ja aktiivse puhkuse armastajad oskavad Sloka järve rada vääriliselt hinnata. Osa rajast kulgeb piki järve kallast, osa aga mööda metsa, mis võimaldab rahuliku jalutuskäigu ajal tutvuda eri biotoopides olevate looma- ja taimemaailma iseloomulike elanikega.

Ornitoloogia huvilisi rõõmustab seitsme meetri kõrgune „ujuv“ linnuvaatlustorn, millelt on näha kogu järve ja selle sulelisi.

Saate teha õhtuse jalutuskäigu piki randa kulgeval valgustatud rajal

Rannas kulgeb Dzintari ja Majori vahel Jurmala traditsiooniline puidust jalutusrada, mis on õhtuti valgustatud. Jalutada saab ligi kilomeeter piki kallast ja nautida värsket mereõhku. Võib võtta ette ka pikema teekonna mööda rannikut ning tutvuda rannaäärsete vaatamisväärsustega. Sellega abistab teid teejuht Jūrtaka (Ranniku matkarada), mille leiate saidilt www.coastalhiking.eu.

Eripakkumised

Jurmala hotellid ja restoranid on välja töötanud spetsiaalsed kevadised pakkumised, mis hõlmavad spaaprotseduure, majutust, taastusravi ja restoranide külastust.


Gauja Rahvuspark

Gauja (Koiva) rahvuspark on Läti suurim ja vanim rahvuspark, mis kaitseb Koiva jõe ürgoru ja selle lähiümbruse rikkalikku loodust ning selles leiduvat taime- ja linnuliikide mitmekesisust. Võta osa linnaekskursioonist üllatavas Valmieras, keskaegses Cēsises või loodusega ümbritsetud Siguldas.

Viis parimat tegevust Gauja rahvuspargis:

  1. Matkamine hingematvate vaatamisväärsustega: Gauja rahvuspargi matkarajad on eri raskusastmega: enamik neist on jõukohased kogu perele ning pakuvad kauneid vaateid Koiva jõe orule ja liivakivikaljudele.
  2. Gurmaanide toiduelamus: Gauja rahvuspark koos Riiaga oli Euroopa gastronoomia regioon 2017. aastal. Piirkonnas on umbes 10 restorani, mis pakuvad soodsate hindadega erakordseid gurmaanielamusi: proovige restorane Dikļi lossis, Mālpilsi mõisas või Bīriņi lossis, Cēsise restorani H.E. Vanadziņš või Valmiermuiza õllekööki Valmieras.
  3. Ajalugu ja kultuur: Seal asuvad keskaegsed lossid ja mõisad, kus saab teha õppeekskursioone, kogeda traditsioonilisi kaubandustöid ja multimeedianäitusi, mis on lõbusad kogu perele, ning viinamarjaistandused täiskasvanutele: külastage Līgatne veini- ja lusikatehast, Ungurmuiza mõisat, Krimulda lossi, Nõukogude salapunkrit Līgatnes.
  4. Lastele mõeldud atraktsioonid ja suusatamine: Aasta ringi on avatud lõbusad kohad, kus saab aktiivselt perega aega veeta Gauja rahvuspargi värskes õhus: proovige Līgatne loomaaeda, Zeit Neti parki, Reinise suusarada või lõbusõite Sigulda bobikelgurajal.
  5. Talvepuhkus: Romantiliseks puhkuseks või koolivaheajaks planeerige koos parimad talvepuhkused Gauja rahvuspargis, kus saab suusatada, matkata, hobuste ja koertega kelgutada ning nautida traditsioonilisi saunaelamusi või veeparki: proovige Fisheri murdmaasuusakeskust, suusa- ja lumelauakeskust Ozolkalns, Rāmkalni, hotell Ezeri SPAd.


Gauja rahvuspargi matkarajad ja reisivõimalused leiad veebisaidilt www.entergauja.com või kirjutage e-posti aadressil info@entergauja.com lisainfo saamiseks!

Jaga
Kommentaarid