Linna, kus silma kinni ei raatsi panna, ööbimisvõimaluste valik on rohkem kui lai ja põse padjale saab nii säästureisija, kes valmis magama hostelis nagu pihv hamburgeri vahel või rahanumbreid mitte tundev hedonist, kelle jaoks 200x200 voodi on kitsas ja poolekraadine möödapanek veini serveerimise temperatuuris sunnib otsima uut hotelli.

Sotsialiseerumise ja elu nuusutamise mõttes pole muidugi etemat varianti, kui kodumajutus. Saab ajada juttu, arutleda kommunaalkulude üle ja lüüa pea hommikul ringutama minnes ära vastu viinamarjakobarat. Viimased katavad paljude kodude hoove ja pakuvad mõnusat varju päikese eest, mis suvel kõrvetab nii halastamatult, et isegi kohalikud põgenevad linnast, et veeta palavad aja mäejaheduses Kazbeki, Signagi või Boržomi kandis. Kodumajautus Tbilisis on küll vahetu, kuid grusiinlaste piiritu külalislahkus sunnib vahel otsima teisi valikuid.

Fabrika – linna kõige trendikam hostel


Mõni aasta tagasi avatud 365-kohaline Fabrika naudib populaarsust peamiselt noorte ja moodsa linnakutuuri hoovusi tajuvate turistide ning pealinna tudengkonna seas. Fabrika on pigem hosteli-hotelli hübriid ja multifunktsionaalne loomekeskus, kui lihtsalt toad ja voodid. Residentidena tegutsevad majas mitmed baarid, kohvikud disainikojad. Vabrikuarhitektuuriga kooskõlas sisekujundus on lakooniline, kui mugavusega kokku pole hoitud. Standardtoad mahutavad inimesi 2, 3, 4, 6, 10 ja 12 kaupa. Saadaval on ka märksa privaatsemad numbrid koos oma pesemisruumide, köögi ja terrassiga. Üldkasutatavad pesemisruumid on aga eestlasele üsna tuttavad, sarnased meie spordiklubide ja spaade omadega. Tasub jälgida pakkumisi, neid ikka tehakse.

Pidevas muutumises Stamba


Stamba näikse olevat nagu Tallinna linn, mis eales valmis ei saa – märk pidevast arengust, mitte sellest, et peaksid elama pooleli olevas majas. Stamba on Tbilisi uue hotellikultuuri vaieldamatu liider. Luudeni paljaks kooritud vanasse trükikotta on rajatud uus keskkond, kus ruumi hotellile, mitmetele restoranidele, raamatukogule, vertikaaltehnoloogiaga kasvuhoonele, kust köök saab oma supirohelise ja köögivilja. Kompleksi stiilse sisekujunduse taga seisab hotelli omaniku Adjara Groupi oma disainibüroo, kelle ideeks oli luua ka klaaspõhjaga katusebassein, läbi mille saab aatrium loomuliku valguse. Kõrgete lagedega numbritubade seinu, koridore ja lobby-ruume katab Georgia kunstnike looming. Hotelli külaliste kõrval veedavad Stamba hooviterrassidel ja kohvikutes meeleldi aeg ka grusiinlased, mis annab hea võimaluse olla küll justkui hotellis, kuid samas ikkagi kohalikus atmosfääris. Võid vabalt sisse astuda, ei mingit näokontrolli või küsimust, kust sa tuled, õhkkond on vaba.

Iota - populaarsemaid hotelle kesklinnas


Vaevalt aasta vanusesse hotelli sisenedes üllatud – läbinud harjumuspärase ukse, satud Iota range geomeetrilise ruumijaotusega modernsesse keskkonda. Tänu sisemistele klaasseintele avaneb vaade hoovi, kus rohelus lööb lahingut linnakeskkonnaga ja pole selge, kumb peale jääb. Katuserestorani terrassidelt avanevad kaunid vaated ja kohalikele veinidele spetsialiseerunud kelder pakub üksikasjalikku infot nii bukettide kui vaid grusiinlastele omase veiniteoprotsessi kohta. Iota numbritoad on moodsates halltoonides, lükanduste ja tohutute klaasipindadega. Kui plaanid oma reisi järgmisse kevadesse-suvesse, võib juhtuda, et toa saamine polegi nii kerge. Hotell on äärmiselt popp, nii et käi 3D tuuril ära juba täna!

Hotellipuudust Tbilisis ei kohta, kesklinnas kohtab neid vaat, et igas majas, nii et leia lihtsalt oma. Leidub ka n.ö temaatilisi hotelle nagu g.Vino, mis asub linna kõige kindlamas kohas, otse kaitseministeeriumi kõrval ja pühendunud rohkem kui 8000 aastasele Georgia veinikultuurile. Aga kui plaanid esimese asjana hommikul kohe väävlisauna minna, küsi vaba tuba klassikalisest ja armsast King Gorgasali hotellist, kus kümblusasutusteni vaid pooleteise minuti tee. Linn on suur, pea poolteist miljonit elanikku ja igaüks leiab seal just endale sobiva koha – nii ka sina.

Jaga
Kommentaarid