New York

USA suurim linn New York on tõeline rahvaste paabel — linnas kõneldakse rohkem kui 800 erinevat keelt. Sa võid Manhattanilt leida tõelist glamuuri (New Yorgis elab üle 380 000 miljonäri), samas vaid põgusa metroosõidu kaugusel Harlemis ja Brooklynis oleksid justkui hoopis teises linnas. Sa võid New Yorkis lõunatada China Townis nii, et teenindaja ei räägi sõnagi inglise keelt ja õhtusööki nautida Liddle Italys tõelist Napoli Pizzat nautides. Eestlase jaoks tundub New York esmapilgul ehk liiga kaootiline, kuid piisab vaid paarist päevast ja endalegi arusaamatult kulged juba suurlinna taktis. New York on ka tõeline paradiis shopahoolikutele — lisaks kesklinna butiikpoodidele ja kaubamajadele leiab keskusest veidi eemal megasuuri outlet poode. Soovitame Jesrey Gardenit, mis asub kohe Newarki lennujaama kõrval. Spordihuvilisel aga tasub külastada mõnda NBA või NHLi mängu — piletihinnad algavad teinekord vaid ca 10 dollarist.

Washington DC

USA pealinn Washington DC jääb New Yorkist poole päeva bussisõidu või lühikese lennu kaugusele, seega miks mitte kombineerida ühel reisil mõlema linna külastus. Washington on ideaalne külastamiseks neile, kes tunnevad huvi ajaloo vastu ja võivad veeta päevi erinevates muuseumides. Linnas on kümneid põnevaid muuseume (näiteks lennunduse- ja kosmosemuuseum, indiaanlaste muuseum, mitmed kunstimuuseumid) ja enamus neist on külastajatele tasuta. Poliitikahuviline saab aga võtta tuuri USA kongressis ja näha, kuidas ühe vanima demokraatiatraditsiooniga riiki valitsetakse. Ilus aeg külastamiseks on aprill, kui linnas õitsevad tuhanded kirsipuud.

New Orleans

Kui sa armastad džässi ja head sööki, siis New Orelans hüüdnimega The Big Easy on ideaalne valik. See Mississippi jõe suudmes asuv linn on sõna otseses mõttes laulnud ennast kuulsaks, sest just selle linna tänavatel tekkis 19. sajandil džäss. Iga õhtul leiad Prantsuse kvartalis (üks paremini säilinud vanalinnasid USAs) kümneid kui mitte sadu live-muusikaga džässibaare. Samuti on New Orleans kuulus enda voodoo traditisoonide poolest, mida praktiseeritakse seal siiani — astu sisse mõne voodoo nõia juurde ja ta ennustab kaartide pealt sulle tulevikku.

Hamburgerid võid New Orelansis ära unustada, sest traditsiooniliselt süüakse seal hoopis põnevamaid hõrgutisi. Üle ega ümber ei saa vähkidest, mille hooaeg on kevadel. Keele viivad alla ka kohalikud sandwich-stiilis saiakesed PoBoy ja traditsiooniline lõunaosariikide supp Gumbo. Kui aga tahad loodust nautida, tasub sõita linnast veidi välja Mississippi deltasse ja kohtuda soos peesitavate alligaatoritega.

Los Angeles

Los Angeles (LA) ei ole vaid Hollywood, kuigi turistina ei saa sellest üle ega ümber. Kui aga Hollywood Boulevardil olevad roosakad staaride nimedega tähed ja maailmakuulsad kinod on üle vaadatud, tasub minna mõnda teemaparki. Populaarsemad nendest on Disneyland ja Warner Bros stuudiopark, millest viimases saab tutvuda filmimaailma telgitagustega ning kust leiab atraktsioone nii suurematele kui väiksematele. Palavale ilmale leiab leevendust mitmest rannast, millest tuntuimad on Santa Monica ja hipsterlik Venice Beach, kust leiab eest mõnusat tänavakunsti.

Kuna LA laiub meeletult suurel maa-alal ja on vägagi laialiuvalguv, siis tasub rentida endale paariks päevaks auto, mille abil saad Beverly Hillsis nautida imelisi linnavaateid ja tutvuda filmistaaride ja teiste kuulsuste majadega või hoopis võtta ette väike sõit põhja suunas, et väisata Malibut või Santa Barbarat. Samuti jääb poole päevase sõidu kaugusele patupealinn Las Vegas.

Las Vegas

Las Vegas võib tekitada vastakaid tundeid — ühtpidi võib see tunduda maitselageda arhitektuuriga kunstlik moodustis, teisalt aga just see teebki Las Vegasest Las Vegase. Kuna enamus maailma suurimatest hotellidest asub just Vegases, siis hooajavälisel ajal on hotellitubade hinnad väga soodsad — tule vaid kohale, sest eeldatakse, et oma raha jätad sa nagunii kasiinosse. Vegas on eelkõige koht, kus veeta mõned päevad, et lõbutseda, hästi ja ameerikalikult süüa ja osta enda kohvrid täis brändirõivaid. Linnas on kaks gigantse suurusega outlet kaubanduskeskust, mis üllatavad tõeliselt magusate hindadega. Kui aga pidutsemisest ja poodlemisest saab villand, tasub ette võtta poole päevane sõit Suurde kanjonisse, et kogeda maailma ühte võimsaimat loodusimet.

Allikas: Reisidiilid