Koerarakendi juhtimine sai iga tunniga järjest rohkem selgeks, aga see ei takistanud minu esimest kukkumist kelgult. Päeva lõpuks aga uued kogemused ei lõppenud - laagris õppisime koerte turvalist lahtirakendamist, koeratoidu valmistamist ning loomulikult enda laagri üles seadmist.

Vaata videot:

Fjällräven Polar on varustusetootja Fjällräveni poolt korraldatav 300-kilomeetrine kelgukoeramatk polaarjoone taga Põhja-Rootsis, mille eesmärk on näidata, et õige varustusega saab igaüks ekstreemsetes olukordades hakkama. 2019. aasta polaarmatkal oli osalejaid üle maailma — Argentiinast kuni Taiwanini, ning kõik said lumiste oludega seal arktilises maailmas suurepäraselt hakkama.

2019. aasta Fjällräven Polaril osales taas eestlane. 34000 häälega võitis Maiu Lünekund koha 2019. aasta polaarmatkale, kus enne teda on käinud vaid 2 Eesti esindajat. Nüüd on Maiul matkal käidud ning hing emotsioone täis.

Maiu valmistas oma reisikogemustest terve rea videosid, mida nüüd Reisijuhiga jagab, sest ka Reisijuhi lugejatel oli tähtis roll, et Maiu matkale hääletada. Lisaks mõjub praeguses suvesoojas sutsuke lumist kelgukoeramaterjali väga värskendavalt.