„Minu kaasmaalased on kaua olnud pimestatud peamiselt Tallinnast. See on üks visa tõbi, mis on ka mind ennast vaevanud,“ kirjeldab 1991. aastal Soome kolinud Terras soomlaste suhet oma endisesse kodumaasse. Täiesti ilma naljata lisab koomik, et koostööprojekt Visit Estoniaga ja kaks nädalat filmitud ringreisi kõigis Eesti maakondades on tema silmaringi oluliselt avardanud: „Kõige rabavamad, lõbusamad ja maitsvamad elamused ei piirdu sugugi Eesti pealinnaga, vaid neid võib leida ka sügavalt sisemaalt, kaunitelt Eesti saartelt ja ida poolt suurejoonelise industriaalajaloo paikadest.“

Nii nagu on kuulus kõnekäänd „Kõik teed viivad Rooma“, on Terrase ringreisi filmiprojekti nimi „Kaikki tiet vievät Viroon“. EASi turismiarenduskeskuse direktori Margus Sameli sõnul on turismiarenduskeskusel ehk Visit Estonial selle pealkirjaga tõsi taga. „Soomlased armastavad väga reisida omal maal ning ka Eesti siseturism näitab kuust kuusse ja aastast aastasse rekordnumbreid. Siseturismi õitseng mõlemal pool tõestab, et liigne tuntus kindlasti reisimotivatsiooni ära ei võta. Eesti turismi arendajate püüd on kahe naaberrahva vahelt nähtamatu tõke maha võtta, et soomlased hakkaksid ka Eestit tajuma kui mõnusat võimalust avastada uut, aga pöörduda ikka ja jälle tagasi ka heade tuttavate asjade juurde nagu kodumaal,“ selgitas Sameli.

Idee koostööd teha tuli selle aasta jaanuaris Põhjamaade suurimal turismisündmusel, MATKA messil Helsingis, kus Visit Estonia korraldas populaarse pressikonverentsi Soome ajakirjanikele. Ka selle raames vahendas Eesti elamusi soomlastele just Terras. Eesti turismiarendajatele sai sümpaatseks huumor ja südamlikkus, millega Terras suhtub nii eestlastesse kui ka soomlastesse.

Ringreiside videoid levitatakse visitestonia.com/fi veebi, Facebooki-lehe „Löydä Viro, Visit Estonia“, Visit Estonia Youtube’i-kanali ja Soome meediakanalite vahendusel. Koostöö sai teoks Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise programmi raames, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Vaata Antto Terrase ringreisivideote teaser’it: