Piirkond on viimaste aastate jooksul väga palju populaarsust kogunud ka Eesti turistide seas. Costa Brava võlub külastajaid eelkõige enda päikesepaisteliste ilmadega, kuldsete liivarandade ning mõistliku hinnatasemega.

Käesoleva artikliga toome välja 5 peamist põhjust, miks veeta enda puhkus just Costa Bravas.

1. Rannad, mis mööda rannikuäärt näiliselt lõputult kulgevad, pakuvad külastajatele võimalust nii päevitamiseks kui ka selges ja soojas merevees ujumiseks. Vastavalt soovidele leiab kohti, mis on inimese poolt pea puutumatud ning samuti ka randasid, mis on mõeldud pigem seltskonda otsivale reisijale — rannabaarid, klubid, restoranid ning kogu sinna juurde käiv melu. Hispaanlased ise ütlevad, et nii pikka rannariba koos nii selge ja sinise veega on Euroopas raske leida. Sama seisukohta jagas ka kuulus kunstnik Pablo Picasso, kes oma vabad hetked samuti Costa Brava rannikul veeta eelistas ning sealsetest vaadetest inspiratsiooni ammutas.

2. Rannikuäärsed linnad peegeldavad hästi kohalikku elustiili. Uuemad magistraalid ja promenaadid on põimunud kitsaste munakivisillutistega vanemate tänavatega ning igal sammul on võimalus osta head ja paremat hamba alla või imetleda kohalike käsitööoskust. Rannikualadelt võib leida paljude Vahemereäärsete kultuuride mõjutusi, nende hulgas Maroko, Kreeka, Türgi. Paljudes linnades on ka keskaegsed kirikud koos väljakutega, kus tihtipeale toimuvad ka kontserdid või laadad. Linnakeste avastamiseks tasub rentida endale jalgratas või motoroller, linnade vahel liiklemiseks sobib aga hästi liinibuss või rong. Ka Kataloonia pealinn Barcelona jääb vaid tunni-kahe pikkuse sõidu kaugusele, seega päevane väljasõit sinna ei ole kindlasti ülesanne raskete killast.

3. Kohalik köök on mängib kohalikus kultuuris kahtlemata olulist rolli. Kui oled arvestanud, et rannahooajaks peab kõhu trimmi saama, siis ole valmis Hispaanias puhkusel käies, et tagasi tuled garanteeritud lisakilodega. Hinnas on tänavatoidud, mida leiad igal sammul ning maitseid leidub lisaks Hispaaniale ka muudest maailma nurkadest. Tähtsamatest roogadest tasub kindlasti välja tuua kogu Hispaania Vahemere rannikul tuntud paella. Kes aga soovib midagi väga Kataloonia pärast, peaks ära proovima kohalikud teod ehk Cargols a la llauna. Samuti on piirkonnas lugematul arvul veinimõisasid, mis on tundu enda Cava poolest.

4. Ilm Costa Brava rannikul hakkab soojenema juba märtsis ning aprillis on keskmised päevased temperatuurid juba üle 20 soojakraadi. Kulminatsioon toimub suve keskel, kus juulis-augustis on enamus päevi 30 kraadi ringis. Hooaeg lõpeb alles novembri algusega, mil ilmad veel soojad ning temperatuurid meres samuti 20 kraadi ringis. Keskmiselt on suvehooajal 12-14 tundi päiksepaistet päevas ning sademetehulk madal. Merevesi on suvel 25c juures.

5. Vaba aja veetmise võimaluste valik on Costa Bravas lai. Piirkonnas asuvab tervelt kolm tuntud kunstniku Salvador Dali muuseumi: Dalí Theatre-Museum, Dalí House-Museum ja Gala Dalí Castle House-Museum. Lastega reisides tasub külastada Lloret de Mar’i linnas asuvat Water World Lloret veeparki või Rosese linnas asuva Aquabrava veeparki. Lisaks leiab palju erinevaid ekskursioone ka hotellidest, mis viivad rohkem sisemaale ning külastavad ajaloolisi paikasid või loodusparke.

Kuidas Costa Bravasse saada? Kõige mugavam viis selleks on Reisidiilide pakettreisid. Oleme valinud välja hea hinna- ja kvaliteedi suhtega hotellid. Lisaks majutusele sisaldab pakett ka otselendusid Tallinnast, transfeere lennujaamast ja valitud toitlustust. Tutvu Costa Brava pakettidega SIIN!

Allikas: Reisidiilid