Lennuhüvitisettevõtte Skycop juhi Marius Stonkuse sõnul võib saabuvate pühade eelsel ja järgsel ajal Hispaaniasse reisijaid ähvardada ebameeldivad streigid ja tööseisakud.

Hispaania kohalikud ametiühingud kutsuvad lennujaamatöötajaid ühinema ühepäevaste tööseisakutega, mis toimuvad 21. ja 24. aprillil. Streigid toimuvad üle Hispaania, mistõttu võib sadu sealseid lende olla sel perioodil häiritud.

„Reisijad peaksid arvestama võimalike ebameeldivustega ning hoidma end toimuva olukorraga kursis. Oluline on jooksvalt jälgida lennujaamade ja lennufirmade infokanaleid. Lennujaamatöötajate streike käsitletakse siiani veel erakorralise asjaoluna, kuna lennufirmal puudub olukorra üle kontroll. Seega ei ole reisijal õigus kompensatsiooniks, kuid neil on õigus lennufirma abile,“ kommenteeris Stonkus.

Ta lisab, et juhul kui häiritud lennu põhjuseks ei ole streik, vaid on tegu mõne tehnilise vea või seotud pardameeskonnaga, siis on reisijal õigus nõuda lennufirmalt kompensatsiooni.

Lisaks lennujaamatöötajate tööseisakutele, planeerivad streike ka teised transpordiettevõtted. Raudteetaristu eest vastutav ADIF planeerib streiki 23. aprillil ning seda plaanib teha ka Hispaania riiklik raudteefirma Renfe. Kohalike ja turistide liiklemist mõjutab ka Barcelona metroo streik, mis on planeeritud 29. aprillile.