Tarifa asub Euroopa mandriosa lõunapoolseimas tipus ja aastaringne keskmine temperatuur on lausa 21 kraadi. Isegi talvel ei näita kraadiklaas naljalt alla 15 kraadi ja seega on inimesed lainetes hullamas nii suvel kui ka talvel.

Tarifa on üks maailma populaarsemaid sihtkohti purjelaudurite ning lohesurfarite seas, sest tänu Gibraltari väina kitsaskohale on Marroquí neemes erinevatele veespordiharrastajatele sobiv tugev tuul olemas aastaringselt. Selle piirkonna parimad rannad lohesurfaritele ja purjelauduritele on Playa de Los Lances, Palmones, Rio Jara, Conil ja Caños de Meca. Tavaliseks surfamiseks on head rannad ka Barbate ja El Palmar. Erinevaid surfareid on tänu tuulele ja meeldivale kliimale Tarifal aastaringselt, aga just suvekuudel hakkab see muidu vaid 18 000 inimesega linna tõeliselt elama! Kevade saabudes täituvad tänavad inimestega ja parklad karavanidega ning talveunest ärkavad ka kõik mõnusad baarid ning kohvikud. Isegi jahedamatel kuudel on randade ääred ja parklad täis külma talve eest põgenenud inimeste karavane. Tarifale tasub minna kõigil, kes peavad lugu ilusast ilmast, vabas õhus tegutsemisest ning heast toidust ja joogist. Tarifa kitsaste tänavatega vanalinnas ringi jalutades tasuks kindlasti üles otsida ka Castillo de Guzman kindlus, Iglesia de San Mateo kirik ning Plaza de Santa Maria ja Plaza San Hisci väljakud. Lisaks kümnetele ja kümnetele surfikoolidele on Tarifal ka imearmsaid väikeseid poode ja butiike. Seal kandis ringi sõites tasub kindlasti vaadete nautimiseks ja miks mitte ka lõunasöögiks peatuda Mirador El Estrecho vaateplatvormil.

Foto: Flickr

Otse loomulikult saab Tarifalt ka erinevatele delfiinide ja vaalade vaatlusreisidele minna ning hoolikalt jälgides on neid teinekord võimalik ka rannast tabada. Erinevate tuuride ja nende pakkujatega saab tutvust teha näiteks sadama ääres. Kindlasti pakuvad ka majutusasutused kõikvõimalikke diile ja annavad omapoolseid soovitusi. Tarifa peamiseks rannaks on umbes 10 kilomeetri pikkune Playa de los Lances, mis ulatub ilusate Punta Paloma liivadüünideni. Nende pehme valge liivaga düünide tõeliseks nautimiseks tuleb alguses nende otsa ronida ja seejärel kilekotti kelguna kasutades end alla libistada. Päevitamiseks ja ujumiseks tasub külastada rahulikumat, aga samas kesklinnale lähemal asuvat Playa Chica randa. Aktiivsema puhkuse harrastajatel võiksid kindlasti proovida ka mägironimist, matkamist ja kas tavalise või mägijalgrattaga sõitmist. Jalgrataste laenutuspunkte on linnas mitmeid. Lisaks sellele korraldatakse ka ratsamatku, kus osalemiseks eelnev ratsutamise kogemus vajalik pole. Romantikutel on soovi korral võimalik oma kallimaga rannas kasvõi päikeseloojangu saatel ratsutada.

Tarifale puhkama minnes tuleks võimaluse korral kindlasti ka üle Gibraltari väina Aafrikas ehk täpsemalt Maroko kuningriigis ära käia. Mitmed firmad pakuvad nii ühe- kui mitmepäevaseid reise.Tarifalt käivad laevad Maroko Sadamalinna Tangerisse, kus elab umbes 947 952 inimest. Tanger on üks huvitav linn, kus kohtuvad Euroopa ja Aafrika kultuurid. Marokos räägitakse araabia keelt ja rahaühikuks on dirhem. Kui erinevad aktiivsed tegevused jätavad külmaks, siis tegelikult on Tarifa ideaalne ka lihtsalt rannas päikese käes mõnulemiseks, ujumiseks ning erinevate poodide, kohvikute, baaride ja restoranidega tutvumiseks. Eriti suvisel ajal on terves linnas selline mõnus sagin ja kõikvõimalikud lokaalid rahvast täis. Igav ei hakka Tarifal kohe kindlasti mitte!

Foto: Flickr

Kadri-Johanna reisiblogi leiad SIIT!