Sardiinia, Itaalia

Sardiinias elavad inimesed toituvad peamiselt taimedest, liiguvad iga päev väga palju jala ja pered elavad omavahel lähestikku. Kusjuures Sardiinias on märkimisväärselt suur hulk mehi, kes on elanud saja aastaseks ja rohkemgi. Paljud kõrgesse vanusesse jõudnud mehed on suure osa oma elust töötanud lambakarjusena, mis tähendab, et nad on palju aega veetnud värskes õhus ja end füüsiliselt liigutanud.

Okinawa, Jaapan

Okinawa kultuuri ja omavahel tihedalt seotud kogukonna üheks suureks plussiks on nii-öelda toetusringi olemasolu. Kui juhtub midagi halba või hinges kripeldab mure, siis leidub inimese ümber kohe palju toetajaid. Seetõttu on inimestel oluliselt vähem stressi ja nende eluviis on suures piirdes tervislikum. Paljud Okinawa naised elavad kauem kui sada aastat.

Nicoya poolsaar, Costa Rica

Tavaliselt väldivad tervislikud inimesed töödeldud toite, kuid kostariikalased võtavad asja veel tõsisemalt ja toituvad paljustki ubadest, kabatšokist, maisist ja puuviljadest, mida seal kandis leidub. Lisaks veedavad nad rohkelt aega õues ja toidust saavad nad palju vajalikke aineid. Kostariikalased hoolitsevad ka vaimse tervise eest, sest neil on nii-öelda elu plaan ja mõte väljamõeldud. Paljud kostariikalased elavad 90-aastaseks ja kauemgi.

Loma Linda, California, Ameerika Ühendriigid

Tegemist on Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse pelgupaigaga Ameerikas, kus on väga kindlad reeglid ja päevarežiim. Arvatakse, et tänu kindla rutiini järgimisele elavad Loma Linda adventistid kümme aasta rohkem kui paljud teised ameeriklased. Kusjuures paljud Loma Lina adventistid ei söö liha ja toituvad peamiselt taimedest, täisteratoodetest ja pähklitest.

Ikaria, Kreeka

Saare elanikud peavad kinni Vahemere maadele kohasest toitumisest ehk söövad palju puu- ja juurvilju, tarvitavad oliiviõli ja eelistavad täisteratooteid. Muuhulgas lähevad nad hilja magama, teevad lõunauinakuid ja elavad seeläbi 90-aastaseks või kauemgi. Ikaria elanikud põevad harva dementsust või kroonilisi haiguseid.