Kõige külmem aastaaeg hakkab küll juba ka meie maal otsi kokku tõmbama, kuid paljud kärsitumad reisijad otsivad paiku, kus saaks juba praegu esimeste soojendavate päikesekiirte käes mõnuleda ning tärkavat loodust nautida.

Majutusportaal Booking.com analüüsis oma kasutajate hinnanguid, et tuua välja sihtkohad, mis on reisijate arvates kevadel eriti kaunid. Andmeanalüütikud uurisid, milliseid sihtkohti soovitatakse kevadeti, võrreldes teiste aastaaegadega, kõige rohkem. Selleks, et sihtkoht kvalifitseeruks, pidi see asuma põhjapoolkeral ning saama aasta jooksul igal kuul vähemalt 50 soovitust.

Kõigile allpool nimetatud populaarsetele reisisihtkohtadele anti arvustustes kevadeti selgelt kõrgemaid hindeid kui muudel aastaaegadel — see tähendab, et reisijate hinnangul tuleks kevadel kohvreid pakkida just neid paiku silmas pidades.

Seega, kuhu tasub reisida märtsis ja aprillis?

New York, USA

Elurõõm, õnneotsimine ning vabadus — need on ameerikaliku elustiili kolm alussammast, mida kõige ehedamal kujul saab näha ja kogeda just New Yorgis. Iga nurga taga ootab sind midagi uut ja ootamatut ning ette saab võtta kõike, mida süda ihaldada oskab. Mine ja vaata ise ühes maailma kauneimas linnapargis, kuidas suurlinn talveunest virgub.

Kinsale, Iirimaa

Kinsale asub Iirimaa lõunarannikul paiknevas Corki maakonnas. Kui varem tunti seda sadama- ja kalapüügilinnana, siis tänapäeval on see saanud märtsist maini turistide meelispaigaks. Reisijad üle maailma tulevad Iirimaa jahedat kevadõhku nautima, samuti soovitatakse arvustustes kohalikku toitu, loodust ja puhkamisvõimalusi.

Polignano a Mare, Itaalia

Seda kauni vanalinnaga väikelinna, mis on tuntud ka Aadria mere pärli nime all, palistab sakiline rannajoon, mille ulatuses leidub mitmeid kauneid liivarandu. Kevad on Polignano a Mare külastamiseks parim aeg, kuna ilmad on juba mõnusalt soojad ning õhuniiskus on veel madal.

Lynton, Suurbritannia

Kauni looduse ning rikkumata maastiku poolest tuntud Lyntoni rannikulinnake asub kõrgel kaljurannikul, kust avaneb imekaunis vaade Lynmouthi sadamakülale. Kevadel võib kaljudevahelistes orgudes asuvatel lopsakatel rohealadel näha õitsemas ka haruldasi lillasid orhideesid.

Barcelona, Hispaania

Barcelona võlub reisijaid oma muretu elustiiliga. Selle suurepärane kliima ning kaunid rannad peibutavad sind tervet päeva päikese käes veetma. Seigelda tasub põnevate põiktänavatega Gooti kvartalis. Kevadel toimub Barcelonas mitmeid festivale, näitusi ning muid üritusi.

Koprivshtitsa, Bulgaaria

Koprivshtitsas on siiani säilinud Bulgaaria 19. sajandi rahvusliku ärkamisaja atmosfäär, mis teeb selle üheks omanäolisemaks linnaks kogu riigis. Reisijad on arvustustes eriliselt kiitnud Koprivshtitsa ajalugu, arhitektuuri ja muuseume ning seda soovitatakse külastada just looduse tärkamise ajal, mil ilmad on muutumas soojemaks.

Holbox Island, Mexico

Yucatani poolsaare põhjarannikul asuvat Holboxi saart lahutab Mehhiko maismaaosast madal sooja mereveega laguun. Tegu on ilmselt Mehhiko kõige paremini hoitud saladusega — selle vetes saab näha delfiine, merekilpkonni, flamingosid, barrakuudasid, pelikane ning palju muid veeloomi- ja linde.

Antigua Guatemala, Guatemala

Tänu troopilise ja subtroopilise kliima tasakaalule on Guatemala tuntud ka igavese kevade maana. Ajaloolise Guatemala kuningriigi pealinn Antigua Guatemala, mis kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse, on samuti tuntud oma pehme kliima ning lihavõtte-eelse paastu suurejoonelise religioosse tähistamise poolest.

Jasper, Kanada

Samanimelise riikliku looduspargi südames asuv Jasper on mägilinnake, mida ümbritseb lumiste tippudega Kanada Kaljumäestik. Seal asuvad kristallselge veega järved, tihedad rohelised metsad ning liustikutest alguse saavad jõed. Ükskõik, millist välistingimustest harrastatavat tegevust sa ka ei eelistaks (Booking.com-i reisijad on huviväärsustena enim soovitanud mägesid, metsikut loodust ja matkamist), kevad on Jasperi külastamiseks parim aeg.

Allikas: booking.com