Sri Lankal on keelatud Buddha tätoveeringud. Budistlike piltide ja artefaktide väärkasutamine on tõsine rikkumine ja turiste on selle eest süüdi mõistetud. Näiteks mõned britid on saanud Sri Lankale lausa sissesõidukeelu, sest neil on nähtavas kohas Buddha tätoveeringud. Lisaks ei soovitata ennast pildistada Buddha kuju ees.

Araabia Ühendemiraatides ei tohi vanduda ega käituda ebaviisakalt. See reegel kehtib ka interneti kohta, sest ka seal tuleb jääda teistega suhtlemisel viisakaks. Reeglite eiraja võidakse panna vangi või saadetakse ta riigist välja.

Kreekas ära paljast tagumikku välguta. Sündsusetu käitumine, seal hulgas palja tagumiku välgutamine, on Kreekas keelatud ja reeglite eiramine võib kaasa tuua arreteerimise, trahvi või koguni vanglakaristuse.

Tais ära e-sigaretti suitseta. E-sigarette ja kõike sellega seonduvat ei tohi Taimaale viia ega kasutada. Kui jääd vahele, siis asjad konfiskeeritakse, saad võib-olla trahvi või saadetakse isegi vangi. Kusjuures vanglakaristus võib olla lausa kümne aasta pikkune.

Jaapanis on kodeiin keelatud. Kui tarvitad mõnda kodeiini sisaldavat ravimit, siis on parem see enne Jaapanisse minekut koju jätta. Reegli rikkumise korral võib oodata ees öö kinnipidamisasutuses või riigist väljasaatmine.

Türgis ära raha puruks rebi. Seda peetakse solvanguks Türgi riigi ja lipu suhtes. Karistuseks võidakse määrata kuue kuu kuni kolme aasta pikkune vanglakaristus.

Kariibimere saartel ära laigulisi riideid kanna. Paljudel Kariibimere saartel on see keelatud, näiteks Barbadosel, St. Vincentis ja St. Lucias. Kusjuures keeld kehtib kõigile, sealhulgas lastele.

Ukrainas ei tohi avalikus kohas suitsetada ega alkoholi juua. Keeld kehtib näiteks ühistranspordis, bussipeatustes, maa-alustes tunnelites, spordi- ja riigiasutustes, mänguväljakutel ja paljudes muudeski kohtades.

Prantsusmaal tõmba jalga kitsad ujukad. Mingil põhjusel on lotendavad ja avarad rannapüksid keelatud.

Prantsuse linnas Granville'is on elevandid keelatud. Nimelt otsustas linn 2009. aastal, et kuna linna külastavate tsirkuste elevandid käisid kaunile rannaliivale end kergendamas, siis elevantidel Granville'i enam asja pole.

Kanadas on raadiojaamad patriootlikud. See tähendab, et 35% mängitavast muusikast peab olema kohalik. See on hea uudis küll Justin Bieberile ja Celine Dionile, ent kui tahad lasta rohkem välismaiste artistide loomingut, siis see on keelatud.

Ära sööda tuvisid Püha Markuse väljakul Veneetsias. Selle eest võib trahvi saada. Seadus tehti vähendamaks tuvide arvu väljakul, sest pikapeale halvendavad nad ajaloolisete hoonete seisukorda.

Parem oleks, et Saksamaal kütus otsa ei saa. Selgub, et kui keset kiirteed peaks paak tühjaks saama, siis rikud seadust.

Virginia rannas Ameerikas ära ropenda. Kuna osariik soovis ranna muuta võimalikult peresõbralikuks, siis 1990ndatel keelustati seal ropendamine. Reegli eiramine võib kaasa tuua trahvi.

Barcelonas sülitada ei tasu. Sellele vaadatakse viltu ja võid saada ka rahatrahvi.

Kreekasse minnes jäta kõrged kontsad koju. Vähemalt juhul, kui soovid külastada ajaloolisi kohti nagu akropol. Nimelt arvatakse, et kõrged kontsad kahjustavad vanu vaatamisväärsusi.

Skandinaavias põlegu autotuled iga kell. Sama kehtib ka Eestis.

Singapuris ära isegi mõtle närimiskummile. Mõned arvavad, et närimiskummi närimine on lihtsalt ebaviisakas, kuid Singapuris toob see kaasa suure karistuse. Erandeid tehakse vaid neile, kes vajavad närimiskummi mingil meditsiinilisel põhjusel.

Tais ära rahale peale astu. Kuna rahal kujutatakse kuninga nägu, siis peetakse rahale astumist lausa kriminaalseks. Lisaks on keelatud tema majesteeti solvata.

Ameerikas Nevada osariigis asuvas Eureka linnas on vuntsiga meestel keelatud naisi suudelda. Õnneks ei pea ükski sealne naine kartma, et äkki vuntsid kraabivad.

Bruneis ära avalikus kohas duriane söö. Tegemist on durianipuu viljaga, mis on keelatud nii bussides, metroos, hotellides kui ka lennujaamades, aga ka paljudes teistes kohtades. Kui oled kunagi ühte nuusutanud, siis saad ilmselt aru, miks durianid keelatud on.

Jaapanis pole mõistlik liiga palju süüa. Teoreetiliselt on Jaapanis keelatud olla ülekaaluline. Seaduse kohaselt tohib üle 40-aastaste meeste vööümbermõõt olla maksimaalselt 80 sentimeetrit. Kui vööümbermõõt on suurem, siis nõustatakse inimest toitumisküsimustes.

Allikas: telegraph.co.uk