Seekordne reisihommik, mille fookuses oli Austraalia ja Smaragdlinnana tuntud Sydney, toimus erilisel päeval, sest 26. jaanuaril tähistas kogu Austraalia rahvuslikku pidupäeva — Austraalia päeva. „Minu Sydney“ autor Sydneys elav Triin Pehk tutvustas reisihommikul oma värskelt trükist tulnud raamatut, mis jutustab linna eripalgelisusest: “Roheluse ja loodusliku ilu poolest maailma tipus olev Sydney võrgutab külastajat oma pöörase fotogeensusega. Öeldakse, et Sydneys on peidus sada Sydneyt. Minu arust on neid rohkemgi.”

Teise külalisena jagas oma värskeid Austraalia ja Sydney reisikogemusi tuntud Eesti filmitegija Andres Maimik. Andres saabus äsja kolme nädala pikkuselt Austraalia reisilt, kus käis muuhulgas kohalikele eestlastele oma filme näitamas ja osales Sydney Eesti Päevadel.

Eestlaste huvi Austraaliasse reisimise vastu sai hoo sisse 2013. aastal ning see püsib jätkuvalt kõrge. Kõige enam reisijaid lendab saareriigi pealinna Sydneysse. Austraaliasse ja Okeaaniasse reisitakse kõige enam sügisel ja talvel, sest just siis on seal suvi ja Eesti reisijaid paeluv kliima.

Vaata videot ja saad Sydney ja kogu Austraalia kohta rohkem teada:

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru Keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. Otseülekannet reisihommikust saab vaadata nii Rahva Raamatu, Petrone Printi kui ka Estraveli Facebooki lehtedel ning hiljem ka järelvaatamises. Järgmine reisihommik viib meid 16. veebruaril Austriasse ning ülejärgmisel korral reisime 30. märtsil Oslosse ja Norrasse.