Tundus, et keegi ei räägi enam muust kui Balist. Ja siis, kui Bali väereis juba algas, selgus äkki, et tegelikult saaks Gerly minna, sest talle oli ootamatult tulnud üks raha tagasikanne, mis oligi täpselt reisi jaoks vajaminev summa. Gerly rääkis sõbrannaga ja kaks päeva hiljem nad juba lendasid.

Gerly, mis oli see, mis teid köitis ja pani langetama otsust just selle reisi kasuks?

Mina ei olnud kunagi varem grupiga reisinud, aga kuna reisijuht kirjeldas, et sellel reisil ei ole tihedat programmi ja saab palju ka omaette olla, siis ma seda probleemiks ei pidanud. Mind köitiski vast kõige rohkem see, kuidas reisijuht Tiidu arusaamad ja mõtted ühtisid minu vaadetega. Ja et igaüks saab sellel reisil tegeleda just iseendaga. Programm, mis sisaldab nii igapäevaseid praktikaid, joogat ja meditatsiooni kui ka käike looduses väepaikades, toetab sisemisi protsesse, südame avanemist, rahu ja harmoonia leidmist. Samas on piisavalt aega iseendale, olgu siis jalutamiseks, meditatsiooniks või kasvõi uinakuks. Päriselt ei oskagi öelda, mis konkreetselt pani otsustama selle reisi kasuks. Lihtsalt tundsin kutset südames. Bali väereis ei ole selline retriit, kus varasemalt olen käinud. Seal on rohkem vabadust ise areneda. Sulle ei anta ette konkreetset meetodit ega programmi, mille pead läbima, vaid saad tunda rohkem vabadust ja iseseisvust, võttes endale ka rohkem vastutust isikliku arengu eest. Kuid sa saad kogu toe, mida sa vajad.

Milline on elu Balil? Mis üllatab seal kõige rohkem?

Olen üldiselt Aasiat vältinud, kuna mul on raske kohaneda mustusega, mida Aasia maades palju kohtab. Balil ei olnud ma varem käinud ja olin väga meeldivalt üllatunud, kui armas ja puhas linn on Ubud! Mulle meeldis, et meie villa oli justnagu keset džunglit, ometi oli kesklinna vaid jaulutuskäigu kaugus. Mulle meeldisid Ubudi armsad moodsad ja hubased kohvikud ning restoranid, kus pakutakse tõeliselt maitsvaid ja tervislikke roogasid, pealegi veel väga soodsate hindadega. Mulle meeldisid suurepärased joogakeskused, kus oli igapäevaselt suur valik erinevaid joogatunde, kus õpetajateks mitmetest rahvustest joogaõpetajaid üle maailma ja muidugi kohalik joogaguru Ketut, kes annab tunde vanusest hoolimata lendleva kergusega ja alati nägu rõõmust säramas.

Mida te sinna reisile otsima läksite? Oli teil ka kindel eesmärk, ootused?

Mina läksin sinna reisile selleks, et enda sees jälle elurõõm üles leida. Juba esimestel meditatsioonidel meie villa joogamajas, kus ei ole seinu ja troopiline vihm ladistas ümberringi, tulid üles lapsepõlves kogetud tunded… kui soojal suvepäeval vihma sadas ja jooksime õues ringi, tundes rõõmu lihtsalt olemisest… märja rohu lõhnast ja vihma pladinast… Need emotsioonid olid nii ehedad, et seal silmad kinni istudes, pisarad voolamas mööda põski alla, kogesin jälle iseennast selles kohalolus… Selles kohas, kus on peidus õnn ja rõõm, mis ei sõltu ühestki välisest tingimusest, vaid mis tuleb sügavalt enda seest. Tiidu läbiviidavad Osho meditatsioonid olid tõesti väga toetavad selleks, et tunda endas seda kohalolu ja vabaneda emotsioonidest, mis enesetunde raskeks teevad.

Mille poolest erineb Bali väereis teistest reisidest?

Bali väereis on täiesti omamoodi reis ja ma ei võrdleks seda ühegi teise reisiga. Parim oleks, kui sul ei oleks üldse muid ootusi kui see, et kohtuda iseendaga sügavamal tasandil. Et olla kohal just iseenda jaoks ja märgata kõike, mis sinus üles kerkib. Ja kui läheb raskeks, siis tuleks sellest rääkida. Mitte kedagi teist enda halvas enesetundes süüdistada, vaid võtta vastutus enda emotsioonide eest endale ja tegeleda nende vabastamisega. Selleks on olemas toetus ja abi, kui vaid oled avatud ja väljendad ennast ausalt.

Mida tähendab vägi teie jaoks?

Vägi on minu jaoks sisemine jõud.

Parim, mis teiega Bali väereisi ajal juhtus?

Balil kogesin esmakordselt niivõrd tugevalt ka maa väge. Kivitemplis seistes tuli maa seest nii tugev energia, mis pani kogu keha liikuma. Sinna sooviksin kindlasti veel tagasi minna. Samamoodi kose all seismine oli väga võimas kogemus, kus saab tunda looduse väge. Ma soovitaksin ja olengi soovitanud seda reisi kõikidele oma sõpradele, sest see on tõesti väärt kogemus. Eriti mitmekülgsuse poolest. Sa saad sellelt reisilt just seda, milleks sa valmis oled.

Kolm asja, mida Balile kindlasti kaasa võtta reisiks?

Kübar, joogariided ja hea raamat või päevaraamat. Ja ära muretse, kui sa ei ole kunagi joogat teinud või on tundunud, et see ei meeldi sulle! Joogastiile on niivõrd palju erinevaid, mida sa ettegi ei kujuta, nii et igaüks võib leida endale sealt midagi sobivat. Minu jaoks oli uudne kogemus tennisepallijooga, mis on tegelikult lihtsalt üks väga hea massaaž, mida saab palliga ise endale teha.

Kolm asja, mida Balilt kaasa võtta?

Balilt jäin igatsema eelkõige neid loodushääli, mis meie sealses kodus nii harjumuspäraseks said, ja kindlasti kõiki neid erinevaid puuvilju, millest osasid ei olnud ma kunagi varem näinudki. Kui soovid teha endale ühe tõeliselt väärtusliku kingituse ja võtta aega iseendale, siis Bali väereis on selleks suurepärane võimalus!

Gerly nõuanded:
• Võta kaasa kübar, joogariided ja hea raamat
• Väereis sobib neile, kes soovivad kohtuda iseendaga sügavamal tasandil
• Programm, mis sisaldab nii igapäevaseid praktikaid joogat ja meditatsiooni kui ka käike looduses väepaikades, toetab sisemisi protsesse, südame avanemist, rahu ja harmoonia leidmist.

Tiit Trofimov korraldab 14.-28. veebruarini Bali väereisi, kus tehakse joogat, matkatakse, mediteeritakse, surfatakse, jagatakse kogemusi, tantsitakse, süüakse hästi ja tehakse üheskoos veel palju huvitavat.

Jaga
Kommentaarid