Rõõmsatujuline kohtumispaik

Jõulud on tähtsamaid rahvakalendri pühi, mille juured ulatuvad iidsesse talvise pööripäeva tähistamisse. Ka kaasajal tähistatakse jõule vanadest tavadest lähtudes erilise ja rikkaliku toiduvalikuga, mängude, laulude ja lõbutsemisega. Jõuluturg on läbi aegade linnakodanike ja külaliste talviseks kohtumispaigaks, kus nautida talvist pidulikku meeleolu. Osta jõulukinkideks käsitöömeistrite kaunist loomingut, mis on valminud hinge ja südamega ning ära unusta maitsmast verivorste, piparkooke ja hõõgveini! Tallinna imeline jõuluturg on tuntust kogunud üle maailma, aga ka väiksemates linnades toimuvad omad väiksemad, aga sama võluvad ja rikkalikud jõuluturud.

Vaata Visit Estonia videot Tallinna jõuluturust:

Jõuluturud ja -laadad üle Eesti

Tallinna jõuluturg 16.11.2018-7.01.2019

Euroopa üks kõige kaunemaid jõuluturge toimub Tallinna keskaegsel Raekoja platsil. Siin saab maitsta jõulutoite ja kuumi jooke, jõulumajakestest osta käsitöömeistrite loomingut, kohtuda Jõuluvanaga, sõita jõulukarussellil. Nädalavahetustel ja tähtpäevadel pakutakse meeleolukaid kontserte ja kultuuriprogrammi tantsijate, lauljate ja teiste põnevate esinejatega.

Sellel laadal leiad palju põnevat. Esineb Uudo Sepp ja kohal on ka päris ehtne jõuluvana!

Jõululinn Tartu 2.12.2018-10.01.2019

Ülikoolilinn Tartu on suurepärane koht jõulude nautimiseks. Üritused algavad detsembri algul Raekoja platsil, mis muutub natuke nii lõbustuspargiks, kohvikuks, kaubandus- ja koolituskeskuseks kui kontserdi- ja tantsusaaliks. Sealsamas Raekoja platsil toimub ka Tartu jõululaat kümnete müüjatega, kes pakuvad kuumi jooke, maitsvaid pirukaid ja imeilusat käsitööd.

Narva talvelaat 15.12.2018

Peetri platsi kõrval olevas pargis avatakse Jõuluallee, kus toimub Jõululaat käsitööloomingu ja toidupakkumistega. Nautida saab head muusikat, külastada Jõuluvana majakest, meisterdada jõulukinke või lihtsalt kaunist atmosfääri nautida.

Astu läbi ja saa imedest osa!