Teiste seas valiti esimeseks Turismisaadikuks perekond Järvi, Turismivirtuoosiks ettevõtte Tallink ja Reisiguruks legendaarne reisisell Tiit Pruuli.

Suurejoonelisel galal esinesid ka eurolaulik Elina Netšajeva, muusik Silver Sepp, elektroonilise muusika täht Púr Múdd ning Eesti sünnipäevale sobiva repertuaariga ka väike turismikoor Eero Rauna juhatamisel.

Kuna täna tähistati rahvusvahelist turismipäeva, siis toimus Tallinnas päeval ka suur turismikonverents nimetusega „Digitaalne suitsusaun?”. Peaminister Jüri Ratas ütles konverensti avakõnes, et nii riigi 100. sünnipäeva tähistamine kui ka möödunud aastal aset leidnud Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine avaldasid positiivset mõju turismile.

„Paljud inimesed terves maailmas on pööranud oma pilgud meie poole ning mitmed neist on juba leidnud või loodetavasti leiavad võimaluse Eestit külastada,“ sõnas Ratas ja lisas, et möödunud aastal reisiti Eestisse rohkem kui kunagi varem. Üle 6 miljoni väliskülalise jätsid möödunud aastal Eestisse hinnanguliselt poolteist miljardit eurot.

„Võime olla uhked Eesti majutusasutuste kõrge kvaliteedi ja teenindustaseme üle. Teatavasti valis Lonely Planet just Tallinna kõigi maailma linnade hulgast hinna ja kvaliteedi suhte poolest 2018. aasta parimaks sihtkohaks. See on teie kõigi ühine saavutus!“ lausus peaminister.

Tänaõhtuste auhindade jagamise žüriisse kuulusid EASi turismiarenduskeskus, Eesti turismifirmade liit, Eesti hotellide ja restoranide Liit, Eesti konverentsibüroo ja Eesti spaaliit. Eesti maaturismi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajatest koosnev žürii andis välja auhinnad Turismisaadiku, Konverentsisaadiku, Piirkondliku Turismitähe, Turismivirtuoosi, Reisiguru ning Visit Estonia turundustähe kategooriates.