Kui paljud reisileminejad suunduvad kõige populaarsematesse sihtkohtadesse, on reisiotsingumootor momondo.ee leidnud seni kahe silma vahele jäänud linnad, kus oleks nii mõndagi ette võtta, kuid turiste on neis paigus tavalisega võrreldes oluliselt vähem. Ekstraboonusena hoiate kokku kuni 34% majutuse eest, mis muudab väljavaate veelgi meeldivamaks.

Reisieksperdid heitsid pilgu hotelliotsingu andmetele ning leidsid 10 kõige populaaarsemat linnapuhkuse sihtkohta eurooplaste seas; Millele pakuti alternatiivseid reisisihte nagu Évora, Olomouc ja Trogir — paigad, mis on inspiratsiooniallikaks turistidele, kes tahavad „peateelt kõrvale põigata” ning seejuures ühtlasi majutuskulusid kokku hoida. Mis sunnib meid käima vanu tallatud radu, millest on küllalt rääkinud juba meie sõbrad ja sugulased. Miks mitte alustada uut trendi!

“Populaarsete linnade külastamine maksab mõistagi rohkem, ja pole nauditav teiste turistidega võidu rüseleda, peas kripeldamas mõtted, et tegelikult on kõige selle eest ülearu palju raha makstud”, ütleb momondo.ee ekspert. „Seni vallutamata sihtkohtadega tutvumine on suurepärane viis teha täiesti oma reis ja avastada midagi uut — ning lisaplussiks on teadmine, et meie andmed pakuvad palju taskukohasemat majutust”.

Uurige tähelepanuta jäänud reisisihtkohti järgmistesse linnadesse
Populaarne sihtkoht linnapuhkuseksKeskmine öö hind 3&4-tärni hotelli kaheinimesetoas populaarseimates sihtkohtadesTähelepanuta jäänud reisisihtkohadKeskmine öö hind 3&4-tärni hotelli kaheinimesetoas kõige otsitumates sihtkohtadesPotentsiaalne kokkuhoid nr 1 tähelepanuta jäänud sihtkohas võrreldes populaarseimate sihtkohtadega
Berliin, Saksamaa€831. Leipzig€812%
2. Dresden€73
3. Heidelberg€101
Barcelona, Hispaania€1201. Sevilla€8430%
2. Santiago de Compostela€81
3. Zaragoza€67
Rooma, Itaalia€831. Napoli€812%
2. Bologna€93
3. Torino€91
Lissabon, Portugal€971. Évora€8215%
2. Coimbra€84
3. Aveiro€76
London, Suurbritannia€1271. Bristol€10220%
2. Newcastle€96
3. Manchester€103
Amsterdam, Madalmaad€1361. Utrecht€10225%
2. Rotterdam€91
3. Leeuwarden€100
Pariis, Prantsusmaa€1141. Nantes€7832%
2. Montpellier€86
3. Bordeaux€90
Chania, Kreeka€911. Rethymno€910%
2. Kissamos€102
3. Agios Nikolaos€127
Dubrovnik, Horvaatia€1341. Trogir€8934%
2. Cavtat€110
3. Zadar€101
Praha, Tšehhi Vabariik€681. Olomouc€5322%
2. Brno€58
3. Cesky Krumlov€93

Jätke vahele Berliin, Barcelona ja Rooma, et luua ise oma teekond hoopis Leipzigis, Sevillas ja Napolis

Kõigest 1,5 tunnise teekonna kaugusel Berliinist edela pool on pealinna rivaal Leipzig — üks imelisemaid muusikalinnu (nii klubimuusika kui klassikalise muusika osas), mis on end sügavalt ajalukku jäädvustanud. Päikeselises Sevilla’s võib majutuskulude kokkuhoid öö eest kaheinimesetoas 3-4 tärni hotellis Barcelonaga võrreldes ulatuda kuni 30%ni. Sevilla on ideaalne linn jalgrattaga ringisõitmiseks ja paikades nagu La Alameda on võimalik pidutseda läbi terve sumeda ja sooja öö. Kütkestav Lõuna-Itaalia linn Napoli pulbitseb elust, pakub hõrgutavaid roogasid ja imelisi paiku avastamiseks.

Kuhu minna, et vältida Lissaboni, Londoni ja Amsterdami rahvamasse

Uudishimulikud reisihuvilised võiksid Lissaboni asemel suunduda „muuseumilinna“ Évorasse — selles linnas leidub arvukaid ajaloolisi mälestusmärke, sealhulgas Capela dos Ossos, “Kontide kabel“ (see ongi täpselt selline, nagu nimi kõlab, seega ei sobi nõrganärvilistele!). Värvika ja kunstielamusi pakkuva kogemuse saamiseks jätke vahele London ja minge Bristolisse, kus moodsad piirkonnad nagu Stokes Crofti Rahvavabariik on segunenud vanaaegsema õhustikuga nagu Bristoli kuulsaim maamärk, viktoriaanlik Cliftoni peatussild.

10 populaarseima sihtkoha hulgas on ka Amsterdam — üks kulukamaid valikuid, kui jutt on ööbimisest kaheinimesetoas; Keskmine hind öö eest 3-4 tärni hotellides on €136. Kui minna aga lähedal asuvasse Utrechti, maksavad turistid samaväärse majutuse eest vaid €102 ning säästavad seega kuni 25%.

Utrecht on fantastiline sihtkoht meeldiva puhkuse veetmiseks. Amsterdam on tavaliselt tulvil turiste - Utrecht on tagasihoidlikum, kuid sealgi on samamoodi palju uhkeid kanaleid ja stiilseid söögikohti. Lisaks on see linn Amsterdamist kõigest pooletunnise rongisõidu kaugusel — seega on sealt kiire kõrvalpõige pealinna täiesti võimalik.

Nendele, kes tahavad sissetallatud radadega võrreldes teistsugust kogemust, soovitame Leeuwardenit — see asub Frieslandis, mis on vaid kahe tunni kaugusel Amsterdamist põhja poole. Leeiwarden on tänavune Euroopa Kultuuripealinn, mis annab ühtlasi võimaluse osaleda rohketel kultuurisündmustel- ja pidustustel.

Kohalike elamuste saamiseks vältige peavoolu nagu Pariis, Dubrovnik ja Praha

Majutuse osas on Pariis erakordselt kallis, seega turistid, kes otsivad pigem põnevat kohalikku hõngu pakkuvaid ja rahakotisõbralikumaid paiku, võiksid valida reisisihiks Nantesi — Bretagne’i maakonna elujõulise pealinna. Pariisi majutuskohtade keskmine hind 3-4 tärni hotellides on €114 öö. Nantesis küsitakse külastajatelt öö eest samaväärsetes tingimustes €78, mis tähendab 32% kokkuhoidu.

Kreetal asuv Rethymno on tunniajase teekonna kaugusel Haniast itta, seal on väga maaliline Veneetsia kvartal ning imeilus sadam — see on ideaalne pidepunkt saarega tutvumiseks. Horvaatias soovitame tutvuda aga keskaegse müüriga ümbritsetud Trogiri linnaga, mis asub väikesel saarel Spliti lähistel; Trogiris on külluslikud marmorist tänavad ning avar mereäärne puiestee. Ja lõpuks — Praha on kahtlemata kaunis, kuid võib aeg-ajalt olla turistidest üle ujutatud. Sama ahvatlev (ja odavam) valik on Olomouc, mis asub Moravia veinipiirkonnas. Olomoucis võib nautida imekaunist arhitektuuri ning koha hingeks on üliõpilaskond, mis hoiab käimas väikesed õlletehased ja baarid. Olomouc on natuke sarnane meie Tartule, isegi elanikearv on peaaegu samaväärme.

Populaarsed sihtkohad määratakse kindlaks hotelliotsingute kaudu ning hinnad kujunevad kõigil momondo saitidel tehtud klikkide põhjal, mille kaudu leitakse Euroopa reisisihtkohad ajavahemikuks 01.08.2017 — 31.07.2018. Enim otsitud linnapuhkuste sihtkohad põhinevad arvutiuuringutel. Keskmine hind on arvutatud üheks ööks 3-4 tärni hotelli kaheinimesetoas. Pakkumised võivad muutuda, varieeruda või mitte enam saadaval olla. Kokkuhoid ei ole garanteeritud.

momondost

momondo.ee on inspireeriv ja tasuta reisiotsingu leht, mis võrdleb lennu-, hotellide ja reiside hindu. momondo on võitnud mitmeid auhindu ning seda soovitavad juhtivad meediorganisatsioonid nagu CNN, Frommer’s, The New York Times ja The Daily Telegraph. momondo peakorter asub Kopenhaagenis ja teenindab reisijaid rohkem kui 30 rahvusvahelisel turul. momondo telefonirakendused on tasuta kättesaadavad nii iPhone’idele kui ka Android telefonidele. momondo’t haldab KAYAK, Booking Holdings INC. iseseisev tütarettevõte.