Vaikuse saavutamiseks on erinevaid teid. Et mitte tülli minna või veel suuremat lärmi tekitada, tuleb tegutseda läbimõeldult. Elus hakkamasaamise nõuandeid jagav tuntud veebisait Lifehacker annabki nõu, mismoodi vaikust kõige viisakamalt saavutada.

1. Kuidas vaigistada lärmakat naabrit?

See on tavaliselt üsna raske, aga proovida ju võib. Selleks, et probleemi lahendamine oleks lihtsam, soovitavad ameeriklased juba kohe reisi alguses vahetada oma reas istuvate lähimate kaaslastega mõned sõbralikud laused. Teiseks - alati on hea anda oma vaikusesoovile ka arvestatav põhjus: näiteks see, et oled olnud terve eelmine öö magamata ja tahaks nüüd natuke puhata. Või et sul on ülikiire tööasi vaja just lennukis rahulikult ära lõpetada.

2. Lärmakate laste vaigistamine

Kõigepealt - on kaks erinevat olukorda, kas lärmi teeb kõrguse muutusest kõrvavalu üle karjuv beebi või suurem laps, kellel on lihtsalt lennukis igav ja sellepärast tuleb midagi (lärmakalt) ette võtta. Igal juhul on alati efektiivsem pöörduda vanema, mitte lapse poole. Vanema poole pöördudes on kõige parem avaldada kaastunnet, et lapsed on lennukis nii käest ära läinud. Vanemad ei tõmbu siis kaitsesse ja proovivad midagi välja mõelda, et lapsi korrale kutsuda. Kõige keerulisem on lennukis 3-7 aasta vanuste lastega.

3. Küsi lennukimeeskonnalt abi

Juhul, kui lärmitekitaja on ebaviisakas ja ei saa mõistlikust palvest aru, on mõjusam küsida lennukimeeskonnalt abi oma palve vahendamiseks. Nemad saavad reisija karmimalt korrale kutsuda ja vajadusel mujale vabale kohale ümber paigutada. Kui vabu kohti pole, otsivad nad kellegi, kes oleks nõus kohti vahetama.