Kalleimate lennupiletitega saab juba puhata omaette lennukisviidis, kus kaasreisijate häirimise pärast ei tule oma pead vaevata. Kui aga eelarve lubab end suruda vaid aina kitsenevasse turistiklassi istmesse, siis tuleb ühises salongis arvestada ka teistega. Nii mõnigi kord on tulnud tülitsevate reisijate pärast teha hädamaandumisi ja tülid on ikka saanud alguse sellest, et keegi käitub kaasreisijate suhtes ebaviisakalt. Aga ega alati ei teagi, mis võiks teisi ärritada. Seega ei tee paha üle korrata mõned käitumisreeglid.

1. Ole tualetis sirgjooneline

Tualettide uste taha koguneb pikal lennul tihti järjekord. Seega proovi seal aega veeta võimalikult vähe. Hoia puhtust, tegutse kiiresti.

2. Hoia lapsed kontrolli all

Lapsed on kaasareisivate vanemate vastutusel. Vanemad, hoidke oma lastel silma peal ja kutsuge nad korrale, kui segatakse teisi reisijaid - taotakse seljatuge, karjutakse, joostakse ringi. Kaasreisijad peaksid laste pahategude peale kaebama vanematele, mitte hakkama võõraid lapsi kasvatama. On tulemuslikum.

3. Pea piiri lõhnadega

Reisil olles tuleb ikka ette, et stressist higistatakse rohkem. Seda ohtra lõhnaõliga peites saavutatakse aga hoopis vastupidine tulemus - ka liigne lõhnastatus häirib kaasreisijaid.

4. Jäta keskmisele istmele käetoed

Kui istmereas on kolm istet, on kõige vähem ruumi ja privaatsust keskmisel. Jäta talle oma käetugi, sest äärmistel on oma privaatne käetugi kas akna all või vahekäigu pool alati olemas.

5. Maga korralikult, teisi segamata

Parim viis pika lennureisi lühendamiseks on magada. Kui tahad seda teha naabreid häirimata, muretse korralik peatugi. Kasuta kaelapatja, et mitte vajuda kõrvalolija õlale, ära maga keskmisel istmel olles eesoleval seljatoel või laual - nii ei pääse akna all istuja magamise ajal üles äratamata mööda.

6. Ära sunni teisi endaga vestlema

Paljud tahavad lendu mööda saata rahus ja üksinduses, uusi tutvusi sõlmimata. Paraku on paljud reisijad liiga viisakad, et pealesurutud vestlust katkestada. Kui jutust ei saa asja, ära pinguta vestluse ülalhoidmisega.

7. Proovi oma jalutuskäigud ajastada sobivale ajale

Kui vähegi kannatab, tõuse püsti ja kasuta tualetti siis, kui see ei tekita segadust. Kui vahekäigus on toidukäru, tõuse üles siis, kui see on sinu reast möödunud.

8. Ära kuritarvita pagasiriiulit

Pagasitasude kiire tõusmise ajastul on pea kohal olev pagasiriiul pea alati pungil täis reisijate käsipagasit ja asju. Seega pane oma kott sinna hoolikalt - nii, et võimalikult rohkem ka teiste asju mahuks. Aseta pigem püsti kui pikali. Kui sul on väiksem kott, võta see enda ette eesmise istme alla kaasa, kui pole just avariiväljapääsu reas.

9. Kui tahad seljatuge alla lasta, tee seda ettevaatlikult

Selja taga võib keegi arvutiga töötada või on tagumises reas reisijal lihtsalt väga pikad jalad, nii et ootamatu seljatoe allalaskmine tekitab valu. Kui on söögi aeg, hoia igal juhul seljatugi püstiasendis.

10. Pea piiri alkoholiga

Kangemaid jooke tarbides hakkad endale märkamatult kaasreisijaid häirima. Lisaks tuleb hakata iga paarikümne minuti tagant tualetis käima.

11. Ole lennukimeeskonna vastu lahke

Nemad pole teinud lennureegleid, mõelnud välja turvavööde kinnitamist või elektroonika väljalülitamist õhkutõusmise ajaks.

Kas on veel mõni oluline reegel, mida lennukis järgida? Kirjuta kommentaaridesse.