Vaadates neid tabloosid tekib tõesti alguses mulje, et lennud väljuvad iga natukese aja tagant nii Ameerikasse kui ka Aasiasse, kuid päris nii see tegelikult pole.

Kui uurida asja lähemalt, siis hakkab silma paistma selge muster — ehk Ameerikast saabuvad lennud suhteliselt vara hommikul ja lennud Ameerikasse väljuvad umbes lõuna paiku. Vaadates seda videot on selgelt näha mustrit, et alguses liigub suur hulk lennukeid Ameerikast ida suunas (lennunduses nimetakse seda eastbound flow) ja hiljem liiklus muudab suunda ja lennukid lendavad tagasi (lennunduses nimetakse seda westbound flow).

Miks see toimub just nii? Põhjuseid on mitu. Esiteks võimaldada reisijal minna mugava ja mõistliku ajaga jätkulennule. Teiseks määravad kellaaegu piirangud, millal mingi lennujaam võib lennukeid vastu võtta — näiteks selleks, et Londoni Heathrow' lennujaama lähedal elavad inimesed saaksid öösel rahulikult magada, on sellele lennujaamale seatud piirangud, millal lennukid saavad maanduda.

Kui vaatad seda videot tähelepanelikult, märkad kindlasti ka seda, et lennukid ei lenda suvaliselt seal, kus tahavad. Mis neid ikka piirab, ookean on suur ja lai ju? Kuid tegelikult on näha, et väga paljud lennukid lendavad üksteise järel. Ka sellel on olemas loogiline seletus, aga sellest järgmises osas — püsi lainel!