1. Lisbergi lõbustuspark

Lisbergi lõbustuspargi nelikümmend üks atraktsiooni pakuvad tegevust nii lastele kui täiskasvanutele, elamusjanulistele kui lihtsalt vaadete nautijatele ja mänguhimulistele. Adrenaliinijudinaid tekitavad sõidud suurematele ning naerutavad karussellitamised väikestele on see, mida Lisberg pakub. Vastavalt aastaajale muudab lõbustuspark ka oma rüüd. Nii tervitatakse sügisesi külastajaid Halloween’i teemaliste sündmuste ja atraktsioonidega ning talvel võetakse külalisi vastu muidugi kuuma Rootsi glögi ja kauni jõuluturuga.

2. Göteborgi kunstimuuseum

1923. aastal arhitekt Sigfrid Ericsoni poolt Göteborgi 300. sünnipäevaks loodud põhjamaises neoklassitsistlikus stiilis muuseumi kollektsioonid ulatuvad tagasi 15. sajandisse. Kunstiarmastajad leiavad Rootsi suuruselt kolmandast kunstimuuseumist maailma parima väljapaneku põhjamaade 19. sajandi kunstist ning muuseumi kollektsiooni kuuluvad ka kaasaegsete kunstnike nagu Monet, Picasso ja Rembrandti tööd. Lisaks 70 000 kunstiteosele, mis on muuseumi püsikollektsioons, toob Göteborgs konstmusem aastaringselt külastajateni ka hulga teisi näitusi, ulatudes barokist modernse kunstini.

3. Haga linnaosa

Kuigi tänasel päeval on Haga ristitud Göteborgi „hipsterlinnajaoks“, on tegelikult siiski tegemist sadamalinna vanima linnaosaga, mis on täis ajaloolist hõngu. Puidust majad, munakivitänavad, põnevad poed ning kohvikud teevad Hagast tõeliselt armastatud külastuspaiga nii linnaelanike kui turistide seas. Hagast leiavad külastajad näiteks kohaliku martsipani tootja ja shokolaadimeistri. Samuti tegutsevad nukumaja taolistes puitmajakestes kohalikud rätsepad ja disainerid, idamaiste vürtside ja antiigi edasimüüjad. Haga on igal juhul koht, kust endaga koju tuua nii erilisi kingitusi kui mälestusmeeneid. Lisaks tasub külastada ka kohvikut nimega Café Husaren, kus müüakse tõenäoliselt Rootsi kõige suuremaid ning kuulsamaid kaneelirulle.

4. Göteborgi pargid ja aiad

Göteborg on Rootsi linnade seas tuntud oma pargirikkuse poolest. Kohalike seas on soojade ilmade saabudes väga populaarne end murul lesides päikesel paitada lasta või koos lähedastega roheluses mõnusalt pikniku pidada. Linna keskel on 137 hektari suurune loodusarmastajate meelispaik Slottskogen, kus asuvad laste mänguväljakud, muruplatsid tekkide lahti rullimiseks ning läbi aasta avatud lemmikloomade loomaaed, kus puudub külastustasu. Samuti tasub uudistada veidi rahulikumat, õiterikast Azalea orgu, Euroopa üht suurimat botaanikaaeda, kus elutsevad 16 000 erinevat taimesorti ning 19. sajandil ehitatud esindusliku palmimajaga Göteborgi Aia Seltsi, kus suvest sügiseni õitseb 1900 roosisorti.



5. Toit

Göteborglased on kala-usku ja hindavad kodumaist ning värsket toorainet. Nii seadke oma sammud kindlasti 1847. aastal asutatud Feskekörka (tõlkes kalakirik - toim) turule, kust leiate linna värskeima valiku mereande. Kui pole aga tuju või võimalust ise värsket kala valmistada, rahuldab teie isu kiirelt ning kvaliteetselt populaarne Strömmingsluckan tänavatoidu buss. Sjömagasinet pakub teile maitsenaudinguid modernsest Rootsi köögist ning linna kuulsaim pitsarestoran kannab nime Cyrano. Head isu ja head avastamist – Göteborg on seda väärt!

Lugu sündis koostöös lennufirmaga Nordica. Lennuaeg Tallinnast Göteborgi on 1 h ja 25 minutit. Lisainfot leiab www.nordica.ee.

Jaga
Kommentaarid