Külastage julgelt erinevaid jõuluturge ning kui kingitust ei leia, ehk häid emotsioone siiski.

Tallinna jõuluturg 17.11.2017 — 06.01.2018

Euroopa üks kõige kaunemaid jõuluturge toimub Tallinna keskaegsel Raekoja platsil. Siin saab maitsta jõulutoite ja kuumi jooke, jõulumajakestest osta käsitöömeistrite loomingut, kohtuda Jõuluvanaga, sõita jõulukarussellil. Nädalavahetustel ja tähtpäevadel pakutakse meeleolukaid kontserte ja kultuuriprogrammi tantsijate, lauljate ja teiste põnevate esinejatega.

Suur Tallinna Jõululaat 15.12. — 17.12. 2017

Kolmel päeval saab Tallinna Lauluväljakul nautida mõnusat koguperefestivali, kus kuuleb traditsioonilisi jõululaule tuntud Eesti esitajatelt, saab sõita jõulurongiga, lugeda jõuluvanale salmi, mängida lastealal ja palju muud. Loomulikult on esindatud ka rikkalik valik jõulu- ja kingikaupasid, mille tuludest aidatakse ka abivajajaid.

Jõululinn Tartu 03.12.2017 — 07.01.2018 ja Tartu jõululaat 9.12.2017

Ülikoolilinn Tartu on suurepärane koht jõulude nautimiseks. Üritused algavad detsembri algul Raekoja platsil, mis muutub natuke nii lõbustuspargiks, kohvikuks, kaubandus- ja koolituskeskuseks kui kontserdi- ja tantsusaaliks. Sealsamas Raekoja platsil toimub ka Tartu jõululaat kümnete müüjatega, kes pakuvad kuumi jooke, maitsvaid pirukaid ja imeilusat käsitööd.

Paide Jõulukroon on traditsiooniline jõululaat ja koguperepäev, mis toimub Paide keskväljakul ja selle ümbruses. Toimub palju erinevaid tegevusi nii lastele kui täiskasvanutele, osta saab kinke ja käsitööd, jõululaule esitavad 350 väikest päkapikku!

Narva talvelaat 9.12.2017

Peetri platsi kõrval olevas pargis avatakse Jõuluallee, kus toimub Jõululaat käsitööloomingu ja toidupakkumistega. Nautida saab head muusikat, külastada Jõuluvana majakest, meisterdada jõulukinke või lihtsalt kaunist atmosfääri nautida.

Viljandi Jõuluhansa 16.-17.12.2017

Viljandi Raekoja plats muutub pühade eel jõulutuledes säravaks muinasjutumaaks, kus on avatud jõulumaja, kus lapsed saavad kohtuda jõuluvanaga, ise postkaarte meisterdada ja saata päkapiku postkontorist kirju. Vanalinnas saab sõita hobuvankriga ja külastada vana veetorni. Suurel jõululaadal leiab igaüks põnevaid jõulukinke.

Allikad: Elukunst, Puhka Eestis