Uuringufirma Mercer raport elukalliduse kohta aitas reastada maailma parimad linnad, kus välismaalasena pikemalt puhkamine või elamine on kõige soodsamad.

Kokku reastati 209 linna, need 11 on parimad, kui lisaks elukallidusele võtta arvesse ka linna atmosfäär ja turvalisus.

11. Sofia, Bulgaaria
Ära lase ennast lollitada — see, et kõik ihkavad Musta mere äärde ja Sofiast kunagi ei räägi, ei muuda seda linna veel vähematraktiivseks.
Vaimustav toit on odav, samuti muuseumid ja kultuuriüritused. Ja ka lendamine teistesse Euroopa linnadesse.

Sofia, Bulgaaria


Mõnus kliima ja kaunite randade lähedus teevad sellest niikuinii väga mõnusa linna. Ent ka hinnatase — mõelge vaimustavate veinide peale, mis sealt regioonist tulevad — on välismaalaste suhtes väga sõbralik.

Multikultuurses linnas ei hakka iialgi igav!
Kaplinn

Naela kursi kukkudes on elu veelgi odavamaks muutumas ja miski ei suuda ära võtta selle linna ajalugu ja põnevat kultuurielu.
Belfast

Aasia suurlinnadest konkurentsitult odavaim ja samas ikka veel suhteliselt roheline Hanoi on välismaalaste vastu külalislahke. Vietnami köök on vaimustav ja samal ajal saab maitsva lõuna juba vähem kui kahe euroga.

Hanoi, Vietnam

Üks turvalisemaid suurlinnu
on põneva kultuuri- ja kohvikueluga ning Euroopast vaadates üllatavalt soodne!
Santiago, Tšiili

Kanada linnadest on just see välismaalastele kõige odavam. Ja millised vaated! Pole ime, et nii paljud otsustavad sinna kolida.

Ottawa

Me teame juba ammu, et Praha on imeilus ja olema salajase kadedusega pealt vaadanud, kuidas see läheb järjest ilusamaks — ja siiski mitte kallimaks!
Praha

Kellele ei meeldiks Riias käia? Alati uued baarid ja kohvikud, alati head kontserdid või spordivõistlused. Ja elu on odavam — miks mitte jääda kauemaks?
Riia

Ainus, mis on kallis, on sinna lendamine. Parim paik vaimustava loodusega Uus-Meremaal elamiseks on konkurentsitult just Wellington.
Vaadata ja teha on palju — ja nii palju sellest on tasuta!

Wellington

Kaunis linn maalilistel küngastel Euroopa servas on paljude unistuste sihtpaik. Unistuse teostamine pole kuigi kallis! Võrreldes teiste Vahemereäärsete riikide suurlinnadega on Lissabon kindlasti kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega.

Lissabon, Portugal

Prantsusmaa suuruselt kolmas linn on iga kultuurihuvilise ja gurmaani unistus — ja see ei ole Pariisi või Vahemere ranniku hindadega!

Lyon, Prantsusmaa
Jaga
Kommentaarid