Kõige lihtsam on broneerida varakult ja mitte olla liiga kinni sinna- ja tagasilennu kuupäevades. Mõnikord, kui aeg seda lubab, tuleb odavam võtta üks öö lisamajutust, kui proovida tippajal tipphinnaga tagasi lennata.

1. Osta pilet kaheksa nädalat enne väljalendu

Selle reegli avastas majandusteadlane Makoto Watanabe, kes uuris, millistel tingimustel saab lennufirmadelt kätte soodsaima pakkumise. Keerulise valemi järgi tehtud arvutused näitasid veel sedagi, et natuke soodsam on pilet pärastlõunal. Selle põhjuseks arvas Watanabe olevat, et lennufirmad eeldavad (või nende süsteemid on välja selgitanud), et ärireisijad broneerivad pileteid hommikul tööl olles ja sel ajal tõstetakse ka nende jaoks hinda. Erinevalt näiteks teatripiletitest, mida müüakse etendusele lähimatel päevadel või samal päeval suure allahindlusega, tõstavad lennufirmad viimase hetke pakkumiste hinda, kuna siis on reeglina järele jäänud üksikuid pileteid.

2. Osta pilet kolmapäeval kella 1 ajal

Miks küll selline veider kellaaeg? Odavate piletite jahtijad on välja selgitanud, et just siis, peale teisipäeva südaööd, vabaneb tavaliselt suur hulk tippajal ehk pühapäeva algusest kuni esmaspäeva saabumiseni tehtud broneeringuid, mida ei ostetud 24 tunni jooksul välja. Peale teisipäevast südaööd paisatakse need väljaostmata broneeringud taas müüki. Masinad ei pruugi neid alati odavalt kätte anda, kuid parem õnn tabab neid, kes broneerivad telefoni teel inimesega suheldes. Kellaaeg tuleb valida lendu opereeriva lennufirma kodukontori aja järgi. Odavate piletite “auk” võib kesta piletite jätkudes kuni neljapäevani, mil hinnad hakkavad jälle tõusma.

3. Parim aeg on ka enne palgapäevi

Kuu alguses saavad inimesed palka ja siis ostetakse ka lennupileteid rohkem. Seega hea aeg on osta siis, kui inimesed kõige vähem suuremate ostude peale mõtlevad ehk kuu lõpus või uue kuu esimestel päevadel. Ameerika Ühendriikides, kus palgapäevad on tavaliselt kuu 1. ja 15. päeval, on parim väljaarvutatud aeg ostmiseks 7. kuupäev.

4. Kasuta otsimiseks ja ostmiseks erinevaid arvuteid või IP-aadresse

Mõned broneerimissaidid jälgivad külastaja käitumist ja kui on näha, et reisijat huvitab mingi kindel sihtkoht, siis selle hinnad pakutakse korduval otsimisel välja iga kord natuke kõrgemad. Seega — kui vähegi võimalik, otsi sooduspakkumisi ühest arvutist ja puhasta veebibrauser küpsistest, mis kasutaja liikumist jälgivad ning alles siis tee ost. Või veel parem — osta pilet teisest arvutist. Juhul, kui broneeringusait on veel kavalam ja jälgib ka külastaja IP-aadressi, tuleks oma asukohta muuta või võrku vahetada, et “uue ostjana” saada esimene soodsaim pakkumine ning see siis kohe ära osta.

5. Lenda kesknädalal, kui võimalik

Kolmapäevad on lennunduses kõige rahulikumad. Kui reisipäevi annab ette või tahapoole nihutada, proovi õhku tõusta kesknädalal.