1. Tõe tempel — Temple of Truth

Pattayas asub maailma kõige suurem puidust tempel, milles ei leidu mitte ühtegi naela. Selle „sajandi ehitise“ initsiaatoriks ja sponsoriks oli Tai miljonärist ärimees Lek Viriyaphant, kes suri 2000. aastal. Sellest ajast alates kureerib projekti tema poeg.

Suurejoonelised tööd planeeritakse lõpetada 2025. aastaks. Turiste lubatakse juba templisse sisse astuda ning peab ütlema, et see on lausa fantastiline elamus.

2. Sukhothai

Siiami kuningriigi esimene pealinn, Tai tsivilisatsiooni häll. Täna on kunagise linna territooriumil UNESCO kaitse all asuv vaikne ja maaliline ajalooline park.

Keset troopilist metsa ja kinnikasvanud tiike on näha iidseid ehitisi, mis kinnitavad „vana“ Taimaa enneolematut võimsust. Seda ilu on kõige mugavam nautida siitsamast laenutatud jalgrattal sõites.

3. Ujuvad turud

Suurepärane atraktsioon turistidele! Tais on hulgaliselt selliseid veeturgusid. Kõige huvitavamaid võib leida Bangkokis ja Pattayas. Need on tohutud kaubanduskeskused vee peal, paljude poekeste ja food-courtidega. Kauplemine käib vaiadel seisvate puust majakeste terrassidelt ning otse paatidest. Osta võib kõike, mida hing ihkab — värsketest puuviljadest kuni rõivasteni. Kindlasti tuleb kaubelda!

4. Suur kuningaloss

Taimaa kuningate alaline loss alates XVIII sajandist. Tohutu kompleks (218 000 m2) koosneb mitmest arhitektuuriansamblist, kaasa arvatud 95 pagoodi.

Kõigepealt tuleks vaadata Wat Phra Kaeo templit, kus asub Siiami tähtsaim pühadus — Smaragd Buddha kuju.

Lossi vastas, Chao Phraya jõe läänekaldal asub tailaste uhkus — elegantne Wat Aruni tempel.

5. Parim rand maailmas

Tais leidub tuhandeid kauneid saari. Ent eriti tahaks välja tuua Phi-Phi arhipelaagi, mis laiub Andamani meres ning on kahtlemata üks planeedi kauneimaid. Läbipaistev vesi, korallirifid, metsaga kaetud järsud mäed, mis näivad välja kasvavat otse merest. Kõik see loob imelise efekti. Mitte kaugel Long Beachˇi rannast asub Shark Point — koht, kus elavad leopardhaid.

Allikas: Dobrõje Sovetõ, august 2017