2014. aasta oktoobis võttis Tai vastu seaduse, mille järgi on keelatud elektrooniliste sigarettide ja vesipiipude import, kuulutades need ühtlasi keelatuks, vahendab Bangkok Post.

Need, kes seadust rikuvad, võivad minna kuni kümneks aastaks vangi või saada trahvi, mis on viiekordne summa keelatud seadme väärtusest, millega vahele jäädi.

Tai ametivõimude selgitusel on otsus vastu võetud puhtalt tervislikel põhjustel. Kohaliku terviseministri arvates on tegemist mitte suitsetamisest loobumiseks tarvitatavate abimeestega vaid hoopis noori suitsetamisele ahvatlevate toodetega.

Kuigi Tais on võrdlemisi tavaline näha inimesi e-sigarette kasutamas, tähendab see siiski ametlikult seda, et nad rikuvad seadust.

Suurbritannia reisiettevõte, mis baseerub Tais, hoiatav oma turiste vähetuntud seaduse eest. Seda eriti pärast vahejuhtumit, kui üks klientidest kinni peeti ning 125-naelase trahvi kaela sai. Turisti ähvardati muuhulgas ka vanglaga.

Kõnealusel juhul turist vahistati, kuid tänu politseinikule altkäemaksu maksmise eest pääses ta vanglast. Maksimaalselt kümme aastat vangistust e-sigareti suitsetamise eest olnud küllaltki jabur.