Miks sa pakid liiga palju asju reisile kaasa

Su kohver on liiga suur

Võib-olla see tundub imeliku põhjusena, kuid mida rohkem ruumi kohvris on, seda rohkem tundub visuaalselt, et see on ikka pooltühi. Las kohver jääda siis pigem pooltühjaks, sest arutult palju asju ei ole mõtet kaasa võtta.

Sa kardad ilma

Mõnedel inimestel on kombeks reisile minnes kaasa pakkida riided igaks ilmaks. Tegelikult pole aga vaja soojale maale minnes kaasa võtta kümmet kampsunit, villaseid sokke ja talvejalatseid. Kui minna aga külmale maale, pole mõtet kaasa pakkida kümmet erinevat suvepluusikest. Pigem tuleks ilmateade kriitilise pilguga üle vaadata ja teha valik vastavalt sellele.

Sa lihtsalt kardad kõike

Kuna sul on hirm, et äkki kindlasti juhtub midagi halba, siis sul on kohvris kaasas kõik igaks elujuhtumiks. Plaastrite ja peavalutabelettide kaasavõtmine on normaalne, ent absoluutselt igaks olukorraks end ette valmistada pole ka mõtet. Asjatu tassimine.

Sul pole õiged asju ja võtad mõttetud asjad kaasa

See on sarnane esimesele punktile. Kui lähed reisile ja avastad kohvrit pakkides, et sul pole tegelikult eriti palju selliseid asju ja riideid, mis sobiksid sihtkohaga, paned igaks juhuks kotti mingeid muid riideid, sest äkki läheb vaja. Nii tunned end kindlamini, sest tead, et pakkisid terve kohvritäie kaasa, ent suurem osa sellest on tegelikult ebavajalik. Võta kaasa ainult seda, mida sul tegelikult vaja läheb.

Sa pole endaga aus

Sa lihtsalt ei mõtle läbi, mida sa tegelikult kannad ja kasutad ning mida mitte. Kui sa pakid kohvrisse kaasa riided, mida sa tavaliselt kunagi ei kanna, siis reisile minek pole erand. Seetõttu tuleks endaga aus olla ja mõttes panna mõttes paika, millised asjad on tegelikult olulised ja millised mitte. Pakkides kaasa aga pool kohvritäit asju, mida sa sealt isegi välja ei võta, on ilmselge ruumi raiskamine.

Sul pole pesupesemisstrateegiat

Kui mõtled enda jaoks valmis hea strateegia, kuidas oma riideid pesta-loputada, pole sul vaja võtta kaasa igaks päevast puhtaid riideid ja puhast pesu. Nädalaks reisile minnes piisab ka kolmest-neljast asjast, sest sa saad kõike vajaduse korral loputada ja jätta ööseks kuivama. Nii et kui ruumiga on kitsas või lihtsalt ei taha suurt kogust asjata tassida, pane enda peas paika, millal mida pesed ja kaua puhaste riietega välja tuled.

Sa oled uustulnuk reisidel

See punkt sobib paljude eelnevate punktidega kokku, kuid siin on tegemist pigem võhiklikkusega. Inimesed, kes tihti ei reisi või ei tee seda üldse ja lähevad reisile esimest korda, pakivad kaasa suure kohvritäie asju. Neil lihtsalt puudub kogemus, mida tegelikult vaja läheb ja mida mitte. Kõike pole mõtet kaasa tassida, sest hiljem selgub, et pooli asju pole lihtsalt vaja.

Sulle meeldivad kõiksugu vidinad

Erinevat nänni on mitmesugust. Alustades tehnikavidinatest ja lõpetades mugavusasjakestega. Arusaadav, et reisil olles tehakse pilte ja soovitakse toredaid hetki jäädvustada. Kui lähed aga lihtsalt puhkusereisile ja sa ei ole professionaalne fotograaf, kas siis tõesti on mõttekas kaasa võtta mitu kaamerat, tahvelarvuti, sülearvuti ja veel midagi. Ka igasuguseid mugavusvidinaid, mida äkki kuskil kunagi vaja läheb, tasub koju jätta, sest tavaliselt tulevad need täpselt sama targalt kohvris tagasi, kui sinna läksid. Niisiis kohver tasub pakkida kriitilise pilguga, võtta kaasa vaid vajaminevad asjad ja las ruumi jääda pigem üle kui puudu. Kindlasti soovid reisilt midagi osta, mistõttu on hea, kui kohvris on lisaruumi, kuhu need asjad mahuvad.

Mida kindlasti maha jätta

Raamatud-ajakirjad – reisile minnes keskendub inimene peamiselt linna seiklemisele ja erinevate vaatamisväärsustega tutvumisega. Seetõttu ei jää enamasti aega lugemiseks ja õhtul jõutakse majutuskohta küllaltki väsinuna. Kes aga väga lugeda soovib, siis hotellides on alati erinev valik ingliskeelseid ajakirju. Samuti kaaluvad raamatud ja ajakirjad palju, mistõttu muudavad need kas koti või kohvri raskeks.

Liigsed riided ja teksad – üks pluus või t-särk ei pruugi palju kaaluda, ent terve hunnik riideid kaalub juba rohkem. Seetõttu on tark läbi mõelda, mida päriselt kannad ja mida mitte ning ebavajalikud riided koju jätta. Tulemusena on kohver kergem, kaasas vähem asju ja rohkem ruumi näiteks suveniiride.

Pesuasjad – pesuasjad võtavad palju ruumi ja kaaluvad samuti. Üks šampoonipudel ei pruugi väga raske olla, ent kui võtad kõik asjad kaasa, moodustab see jälle arvestatava lisakaalu. Kui vajadust pole just mingite spetsiaalsete erišampoonide järgi, saab reisil olles osta kohalikust poest uue šampooni, mida saab kaaslasega jagada. Hotellis ööbides on aga tavaliselt pesemisvahendid maja poolt.

Meik – ka meigiasjadega tasuks olla kriitiline ja mõelda, milliseid asju tegelikult selle aja vältel kasutad ja mida sul vaja on. Pole mõtet tervet riiulitäit kreeme ja muid asju kaasa võtta, kui neist suurem osa jääb kasutuseta.

Liigsed nutiasjad – reisile minnes keskendub inimene enamasti kultuurile ja väljas olemisele. Seetõttu pole mõtet kaasa võtta arvutit ja tahvelarvutit, kui neid mingi kindla asja jaoks vaja pole. Tänapäeval saab väga hästi ka telefoniga kõik tehtud.

Kallid ehted – võib olla on oht, et keegi varastab mõne ehte ära või läheb mõni kõrvarõngas lihtsalt kaduma.

Toit – süüa-juua saab alati väljas ja paljud toidud lähevad reisimise vältel ka halvaks. Muidugi võib sihtkohast tuua midagi huvitavat koju kaasa nagu juustud, kommid, küpsised, kuid sihtkohta minnes pole küll toitu mõtet kaasa võtta.

Rätikud ja linad – tavaliselt on nii hotellides kui ka üürikorterites puhas voodipesu ja puhtad rätikud alati olemas.

Ebapraktilised jalanõud – reisile minnes tuleks arvestada, et suurema osa päevast kõnnid. See tähendab, et jalanõud olgu võimalikult mugavad, praktilised ja ilmastikuga sobivad. Kõrged kontsad, millega keskkooli lõpetasid, tasuks koju jätta, sest nendel ilmselgelt puudub igasugune praktilisus. Samuti ei meeldi kellelegi need vinguvad reisikaaslased, kes panevad endale ebamugavad trendijalatsid jalga ja siis virisevad kogu päeva, et nad ei taha kuskile minna ja midagi teha, sest nii vastik on kõndida ja jalad valutad.