Siin on mõningad näpunäited, mis aitavad valida sobivat rendiautot.

Auto tüüp

Rendiautode valik on seinast seina. Võid rentida luksusauto või mõne vanemat sorti ja päevi näinud sõiduki. Oluline on siiski silmas pidada oma vajadusi. Seega, pea korraks hoogu ja mõtle korralikult läbi, millist autot kõige enam vajad ja milline auto oleks sinu jaoks praktiliseim. Eelkõige loebki reisil olles praktilisus. Kui reisid seltskonnaga ja kambas on mitu inimest, on mõttekam võtta suurem auto, mis mahutab hästi ka kogu seltskonna pagasi. Kui reisid aga kahekesi ja peamised teed, mida mööda sõidad, on näiteks kitsad tänavad Itaalia väikelinnas, rendi väike auto. Eelkõige loeb praktilisus ja auto vastavus inimese vajadustele.

Uuri erinevaid valikuid

Nii nagu auto tüüpe on seinast seina, varieeruvad ka autodele paigaldatud lisad. Jälle tuleb läbi mõelda, kas sul on kõiki lisasi vaja ja mida sa nendega teed. Arusaadav, et autos võiks reisides olla GPS, turvaistmed lastele ja muud elementaarsed asjad. Samas kui kasutadki autot puhtalt reisimiseks ja punktist A punkti B liikumiseks, ei ole mõtet rentida autot, mis on ääretult luksuslik. Esiteks ei pruugi sa suuremat osa lisasi kasutadagi ja teiseks maksab see kõik palju rohkem. Küll aga on reisivatel inimestel enamasti tehtud eelarve. Seetõttu on mõttetu rentida kallist luksusautot, kui selleks tegelikult vajadus puudub.

Vaata auto üle

Selleks, et reis rendiautoga mööduks võimalikult probleemivabalt, tuleks enne paberile allakirjutamist auto põhjalikult üle vaadata. Kontrollida tasub kõiki elementaarseid asju nagu näiteks rõhk rehvides ja kas auto on läbinud ülevaatuse. Oluline on, et kõik töötaks ja oleks kohe korras. Üle tuleks ka vaadata, kas autol on silmatorkavaid kahjustusi ja sellele tähelepanu juhtida. Esiteks on niimoodi hiljem vähem seletamist kui autot üle andes esinevad mingid vead. Teiseks kulgeb kogu sõit paremini ja ei pea puhkusel olles aega raiskama jamadele autoga.

Kindlasti tuleks veenduda, et oskad autot kasutada. Autosi on erinevaid ja elektriautot tuleb käsitleda teistmoodi kui hübriidi või bensiinil töötavat autot. Autorendifirmas töötavad inimesed on läbinud vastava ettevalmistuse ja teavad erinevate autode iseärasusi.

Leidmaks aga parimat autot oma vajadustele, tasuks ka autot rentides konsulteerida spetsialistiga, mille jaoks sul autot vaja on. Võib-olla saad nii parema auto, millele esialgu poleks osanud mõelda. Uuri ka igasuguste lisakulude kohta, mis võivad esialgsele hinnale lisanduda. Nii hoiad ära selle, et arved kasvavad üle pea.

Allikas: Huffingtonpost