Eesti Lennupäevad Tartumaal

Kõik suured ja väikesed lennusõbrad on laupäeval ja pühapäeval oodatud Tartumaal Haaslava vallas asuva Eesti Lennundusmuuseumi territooriumil ja selle kohal olevas õhuruumis Eesti lennunduse suurimale vabaõhuüritusele. Võimalik on näha langevarjuhüppeid, toimuvad huvilennud, avatud on erinevad atraktsioonid: katapult, langevarjuhüppe simulaator, batuudid jpm. Kaks päeva täis lennunduse tipptehnikat ning põnevat programmi nii õhus kui maal.

Vaata lisa SIIT.

Jõgevamaa laulu- ja tantsupidu

Laupäeval toimub Tiheda külas Kasepää laululaval 2017. aasta Jõgeva maakonna laulu- ja tantsupidu. Kuna järgmisel suvel toimub ka XII noorte laulu- ja tantsupidu, siis kandva osa laste ja noorte repertuaarist moodustavad Tallinna suurpeo numbrid. Aga repertuaaris on ka teisi vahvaid tantse ja lugusid. Tantsupeo pealavastajaks on Ave Anslan ja laulupeo pealavastajaks Mare Talve.

Vaata lisa SIIT.

Tõrva kodukohvikute päev

Valgamaal Tõrvas peetakse sel laupäeval kolmandat kodukohvikute päeva. Kohvikutes pakutakse nii kala, jäätist, pannkooke kui ka erinevate maade traditsioonilisi hõrgutisi. Samuti on avatud Vahemere turg, mis pakub värsket kaupa otse Vahemere äärest.

Vaata lisa SIIT.

Eesti lipu 133. aastapäev Otepääl

Pühapäeval, 4. juunil tähistatakse Otepääl Eesti lipu õnnistamise 133. aastapäeva, mille raames toimub pidulik rongkäik ja Eesti lipu heiskamine. Keskpäeval peetakse Otepää Maarja kirikus pidulik kontsert-jumalateenistus, mida viib läbi EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa ning kus üles astub Laura Põldvere. Kell 16 algab Maarja kirikus I nelipüha ja Eesti lipu päeva oikumeeniline jumalateenistus, kus teenivad Eesti Kirikute Nõukogusse kuuluvad kristlikud kogudused ja kirikud.

Vaata lisa SIIT.

ANGUS & puhkpilliorkester POPSID

Viljandi hansapäevad ja kohvikuöö

Tänasest pühapäevani tõmbab Viljandi selga keskaegse rüü, et meenutada, kuidas keskaegne hansaliidu liikmestaatus väikelinnale rikkust ja lennukaid ideid kokku kandis. Iga päev toimuvad hansapäevade raames erinevad teatrietendused, kontserdid, õpitoad, sportlikud mõõduvõtmised, messid, turud ja palju muud. Täna õhtul kell 21 algab hansapäevade raames ka põnev kohvikuöö.

Vaata lisa SIIT.

Itaalia Veinipidu Haapsalus

Haapsalus Veinipeo idee on alguse saanud soovist tutvustada Haapsalu sõpruslinna Grevet, mis asub Itaalias Chianti piirkonnas. Veinipeol on väljas Eesti veinide maaletoojad ning ka nende Itaalia partnerid. Pidu algab täna Itaalia veinide degusteerimisega Haapsalu kohvikutes. Laupäeval toimub vanalinnas veinikonkurss, kus selgitatakse välja Haapsalu publiku lemmik Itaalia punane ja valge vein ning Prosecco. Veinidele lisaks pakutakse kirevat itaaliapärast kultuuriprogrammi.

Vaata lisa SIIT.

Piimapäevad Piimandusmuuseumis Järvamaal

Järvamaal Imaveres asuvas Eesti Piimandusmuuseumis peetakse laupäeval tänavusi piimapäevi, kus oma parimaid tooteid pakuvad Eesti suured ja väikesed piimatööstused ja mahetootjad. Lapsed saavad meisterdada piimapukke, lasta vibu, vaadata loomi ja palju muud.

Vaata lisa SIIT.

Hiiumaa Lastefestival

Kes nädalavahetust juba pisut varem alustavad, saavad täna külastada Kärdlas sadama territooriumil peetavat Lastefestivali, mis on mõeldud igas vanuses lastele, noortele ja nende vanematele. Kogupereüritusel tutvustatakse mereohutust edendavaid tegevusi, kohapeal on noorte teadlikkuse ja meisterlikkuse töötoad ning lastevanemate hoid.

Vaata lisa SIIT.

Saaremaa Orhideefestival

Looduslikud orhideed on Saaremaa üks unikaalsemaid loodusväärtusi – Eesti 36 liigist leidub just Saaremaal 32 ning juuni ja juuli on orhideede õitsemise tippaeg. Tänasest pühapäevani peetava festivali ajal saavad külastajad osaleda erinevate tegijate poolt pakutavates töötubades, ekskursioonidel, kontserdil ja näitusel.

Vaata lisa SIIT.

Saaremaa I Orhideefestival

Jäätisepäev Pärnus

Rõõmsate Laste Festival ja Pärnu Keskus korraldavad lastekaitsepäeva raames laupäeval Pärnus Martensi väljakul lõbusa jäätisepäeva. Kohal on põnev valik erinevaid eestimaiseid jäätiseid ja kõigile pereliikmetele jätkub huvitavaid tegevusi – saab õppida valmistama kilekotijäätist ja vaadata teadusteatrit jää ja lumega. Muusikalaval esinevad Birgit ja Kristel Aaslaid ning toimub lasteplaadi "Mina ka!" esitluskontsert.

м7

Vaata lisa SIIT.

Tuhandeid teisi sündmusi ja paiku, mida Eestis külastada, leiab aadressilt puhkaeestis.ee.

Allikas: EASi Turismiarenduskeskus