Puhkusesoovitaja sihtkohavaliku moodustavad Eesti suuremate reisikorraldajate pakettreisid. Spetsiaalselt välja töötatud algoritm võtab arvesse reisi orienteeruvat hinda, kohapealset temperatuuri, randade tüüpi, sihtkoha looduskaunidust, kohaliku kööki, ööelu võimalusi, lastekesksust ja muid parameetreid ning teeb vastavalt klientide eelistustele kindlaks, milline kuurort vastab konkreetse puhkaja soovidele kõige täpsemalt.

Go Traveli turundusjuht Anu Vane täheldusel tuli võitja üllatusena, sest tegu on suhteliselt vähe tuntud kuurortiga. Samas asub Almeria ühes Hispaania kõige vaatamisväärsuste rohkemas maakonnas Andaluusias. Päevase väljasõidu kaugusel asuvad näiteks Gibraltar, Granada ja Alhambra, Cordoba ja Guadixi koobaslinn, mis on maailmas ainulaadne. Valdav hulk kliente eelistabki reisida paika, kus päikesevõtmisele lisaks saab ka väljasõite teha ja vaatamisväärsusi külastada.,“ selgitas Vane.

Puhkusesoovitaja populaarseimate sihtkohtade seast leiab mitu Kreeka kuurorti, neist teisele kohale on tõusnud roheline ja kaunis Korfu. „Arvestades, et ligikaudu 45% kõigist ostetud suvereisidest viib eestlased just nimelt Kreekasse, pole tulemus üllatav,“ kommenteeris Vane. „Perega reisijad valivad pigem Kreeta ja Rhodose vahel, sest hinnad on soodsamad ja pakkumist rohkem. Korfu on müügi pingereas kolmas, sest reisipaketi hind on veidi kallim ning reisikorraldajatel väljumisi vähem,“ märkis Vane.

Kolmandaks on puhkusesoovitajas platseerunud Montenegro, mis on sel aastal tõeline tõusev täht ka müüginumbritelt. „Kuigi tavapärase suvelemmiku Türgi müük on sel aastal tõusuteel, on teatud ettevaatlikkus siiski säilinud ning kliendid ootasid uut sihtkohta väga,“ lausus Vane.

Vane lisas, et kuigi Montenegro on mahedama kliimaga kui Türgi, näitavad puhkusesoovitaja eelistused selgelt, et eestlane eelistabki pigem mõõdukamat, 20–30 kraadi vahele jäävat suveilma kui 40 piirimaile kerkivaid temperatuure. „Samuti on Montenegro looduslikult väga kaunis ning reisipakett on samas hinnaklassis kui Türgi reisid, ka need on reisieelistustes väga olulised kriteeriumid. Puhta vee ja mägise ranniku tõttu on Montenegro rannik võrreldav Horvaatiaga, kuid hind on oluliselt soodsam,“ põhjendab Vane Montenegro populaarsust.