Aafrika pingviin ehk prillpingviin näeb välja just selline, nagu me filmides jääpankadel jalutamas oleme näinud - ainult et palju pisem, nagu pingviini miniversioon. Aafrika pingviin on 60–70 cm pikkune, musta-valge sulestikuga lind ja kaalub umbes 2,2–3,5 kg.

Lõuna-Aafrikas elavad nad kaitsealal, mida kõigil huvilistel on võimalik külastada. Tegelikult näeb pingviine ringi jooksmas ümbruskonnas mujalgi - end turvaliselt tundvad linnud lahkuvad nende kaitsmiseks mõeldud alalt tihti naabruskonda uurimisrekti korraldama. Nii et rannas olevatest hotellidest välja astudes on inimesed tihti jäänud tõtt vaatama pingviiniga - ilmselt väga kummaline kogemus, kui oled jätnud enne reisi kodutöö tegemata ja ei tea, et nad naabruses elada võivad.

Ent ettevaatust! Pingviinid näevad välja väga nunnud ja oma väiksuse tõttu meenutavad armast mängulooma, kelle tahaks kohe sülle haarata. Tegelikult on tegemist ikkagi metsikute olenditega, kellel on vastikult terav nokk, mida nad sellistes olukordades alati kasutavad.

Lisaks Lõuna-Aafrika Vabariigile on Aafrika pingviinide kolooniaid ka Namiibias.

Pingviinidel on sulgimisaeg veebruaris-märtsis.
Boulder's Beach
Boulder's Beach
Pesitsevad pingviinid.