tavaliselt reisikohvrid ei kao jäädavalt, vaid hilinevad, kuna nendega tuleb lennujaamas ette sekeldusi. Et neid vältida, saab ka ise midagi ära teha.

1. samm: jäta kotti kontaktinfo

Jäta välimisse taskusse oma reisimarsruut ja kontaktinfo. Kui kotisanga küljes olev kood on kadunud, siis välistaskus olevast infost võib olla abi.

2. samm: paki nii, et turvatöötajatele vähem huvi pakuks

Kui turvatöötajad märkavad midagi kahtlast, võetakse kott lahti ja see tähendab viivitust. Üsna tõenäoliselt võib siis pagas lennukist maha jääda. Aita turvatöötajat - paki nii, et kahtlusi ei tekiks. Juhtmed kinnita kummiga, et need mööda kotti laiali poleks ja läbivalgustamisel pommijuhtmeid ei meenutaks. Kahtlase kujuga asjad pane lihtsalt ligipääsetavasse sahtlisse. Näiteks metall-osadega jalanõude vastu võidakse huvi tunda - jäta need teiste asjade peale.

3. samm: kindlusta kotilukud

Tõmba tõmbukud kokku käepideme alla, et need ei jääks kuskil külgedel millegi (näiteks pagasilindi) taha kinni. Kui lukustad kohvri, kasuta TSA poolt tunnustatud lukku - see tähendab, et turvatöötajad saavad lukku ja kotti lõhkumata selle oma tööriistadega avada.

4. samm: varu aega

Mine varakult kohale, sest viimasel hetkel saabudes võib küll ise lennukile jõuda, kuid pagas jääb maha. Äraantava pagasi turvaliseks jõudmiseks lennukile tuleks jätta aega vähemalt 90 minutit.