Üllatuslikult asuvad esikümne linnadest tervelt kuus Austraalias ja Kanadas. Esimese koha sai Melbourne ning teiseks jäi Viin, kolmandaks Vancouver. Nendele järgensid Toronto, Calgary, Adelaide ja Perth.

Ühiseks jooneks parimate linnade vahel oli see, et linnad paiknesid rikastes riikides, kus on hea tervishoiu- ja haridussüsteem, kvaliteetne infrastruktuur ning populatsioon on keskmine ja hõre.

Raport tõi välja, et Austraalia ja Kanada keskmine populatsiooni tihedus on 3.1 ja 3.9 ruutkilomeetri kohta.
Linnade hinnangut tõstavad lihtsalt ligipääsetavad mugavused, mis tagavad kõrge elatustaseme ning samas ei ole pakutavad teenused ülekoormatud, sõnas Simon Babtiste peaökonomist EIU-st.

See rand asub maailma parimas veeäärses suurlinnas.

Auckland, Uus-Meremaa

Linnad nagu New York, London, Pariis ja Tokyo on küll prestiižsed äri ja finantsmaailma südamikud, kuid igapäevaseks elamiseks nad kõige elamiskõlblikumad ei ole, kuna kuritegevuse tase on kõrge, teenused on ülekoormatud ja ühistransport on kehv.

Suurlinnade reitingud kannataved tänu kehvale keskkonnale ja transpordile," lisas Babtist.

Terrorismiohu tõus on mitmete linnade positsiooni madaldanud. Kodusõjad Lähis-Idas, globaalse terrorismi oht, rahutused ja vaidlused territooriumi üle Aasia vetes on kõigutanud mitmete linnade kohta elamiskõlblikuse tabelis.

Pariisi reiting, mis on läbinud kõige suurema kukkumise, on langenud 3.7 protsendi võrra. Hetkel on Pariis 91. kohal. Linn on kannatanud mitmete terrorismi rünnakute all, sealhulgas hiljutine Stade de France-i terrorismiakt, kus hukkus 129 inimest.

Vancouver

Hiina linnad kaotasid elamiskõlblikuse tabelis mõned kohad tänu piirivaidlustele ja sõjategevuse eskaleerumisele Lõuna-Hiina meres. Kõige enam on reitingus kaotanud sadamalinn Tianjin, sest peale militaarohu toimus hiljuti sealses keemiatehases plahvatus.

Kõige kehvema hinde ja seetõttu tabeli lõppu sattusid linnad, kus on kodusõda või tõsine terrorismi oht. Kiiev Ukrainas, Tripoli Liibüas ja Damaskus Süürias jäid viimase kümne sekka.

1. Melbourne, Austraalia
2. Viin, Austria

Viin

3. Vancouver, Kanada
4. Toronto, Kanada
5.-6. Calgary, Kanada
5.-6. Adelaide, Austraalia
7. Perth, Austraalia
8. Auckland, New Zealand
AUCKLAND

9. Helsingi, Soome
10. Hamburg, Saksamaa