Töötaja turvalisuse tagamine ärireisil peaks olema sama loomulik ja tavaline, kui see on igapäevases kontoritöös. Britta Hunt Marsh Kindlustusmaaklerist toob välja 7 nõuannet, mida üks ettevõte reisikindlustust valides arvestama peaks.

1. Veendu, et kindlustuskaitse kehtib kõikides riikides, kuhu Sinu ettevõtte töötajad reisivad.
Kindlustuse valides ei ole mõistlik leppida vähemaga kui kogu maailma kindlustuskaitsega, sest reisida tuleb üha enam ja erinevatesse piirkondadesse. Nt mõnel puhul võib kaetud olla küll Venemaa Euroopa osa, aga mitte see, mis jääb Uuralitest idapoole. Võttes kogu maailma Nii ei pea hiljem järge ajama, kas konkreetne riik ikka on kaetud.

2. Arvesta, et olukord maailmas on muutunud ja nii on muutunud ka riskid, mis meid tööreisidel varitsevad.
Terrorism ei ole enam ammu kaugete ja Eesti elanikke vähe puudutavate piirkondade mure. Rünnaku sihtmärgid ei ole loogiliselt ennustatavad, oht võib varitseda kõikjal, kuhu reisijad satuvad. Terrorismikahjud peavad olema reisikindlustuse poliisiga kaetud – piiranguteta.

3. Kindlustus olgu nutikas nagu reisijagi – alates reisi planeerimisest kuni kahjuteate esitamiseni.
Infokandjana on paber reisil äärmiselt tüütu, mistõttu on üha enam toiminguid võimalik teostada nutikalt ja elektroonselt. Seepärast tuleks eelistada neid lahendusi, mis pakuvad ka mobiilirakendust. Nii on kogu vajalik info olemas seadmes, mida inimene päeva jooksul enim kasutab ning tagatud on ka kiire ja operatiivne kahjukäsitlus.

4. Vali piisav kindlustussumma
Ravikulude limiit peab olema nii kõrge, et tööandja ega lähetuses viibiv töötaja ei peaks nende piisavuse pärast muret tundma. Näiteks limiit 100 000 EUR ei pruugi olla piisav raskemate õnnetusjuhtumite korral. Lisaks erakorralisele meditsiinile ja vajalikule statsionaarsele ravile peaks olema kaetud ka taastavad raviteenused (nt füsioteraapia) ning samuti kriisiabi.

5. Maksa nende päevade eest, mida Sinu ettevõtte töötajad reaalselt kasutavad.
Reisipäevade põhine kindlustuspoliis annab võimaluse tasuda reisil reaalselt oldud aja eest ning võimaldab seega paremini kontrollida kindlustusele tehtud kulutusi. Ei ole mõtet osta ettevõtte töötajale kallist aastast kindlustuspoliisi, kui töötaja reisib aastas võib-olla vaid loetud päevad.

6. Veendu, et Sinu ettevõtte vara oleks kaitstud ka töötajaga tööreisil kaasas olles.
Enamik reisikindlustuse tooteid katavad vaid reisija isikliku kaasas oleva pagasi. Veendu, et kaetud on ka töötajaga komandeeringus kaasas olev ettevõtte sülearvuti vm tööks vajalik.

7. Streik ja loodusõnnetus olgu kaetud.
Streigid on prognoosimatud ja võivad Sinu töötajate reisiplaani olulisel määral muuta. Reisimist mõjutavad loodusõnnetused on reaalseks ohuks ka Eestist reisijate jaoks. Reisi ärajäämine või edasilükkumine neil põhjustel peaks samuti olema ühe ettevõtte kindlustuspaketiga kaetud.