Laine läks valla Bihari osariigi parlamendist, mis kohaliku esiministri Nitish Kumari algatusel alkoholimüügi täielikult ära keelas. Ja on juba selge, et Bihar ei ole ega jää keeluseaduse juurutamisel üksi.

Tegelikult kehtib Gujaratis kuiv seadus juba 1960. aastast alates, jätkates varasemat Bombay osariigi liini. Alkoholi tootmise või müügi eest, kui selle tagajärjel keegi sureb, ähvardab rikkujat lausa surmanuhtlus. Nagalandis kehtib kuiv seadus 1989, Manipuris 1991. aastast. Kerala liitus keeluga tunamullu, Bihar siis nüüd. Ja Gujarat avastas omakorda, et neil on põhjust oma keeluseadust veelgi karmistada, et Bihariga sammu pidada.

Biharis on juba trahvitud tervet küla keeluseaduse rikkumise eest, Carlsberg pidi seal aga oma tööstuse kinni panema. Ja on ka tõsine mure, et keeluseadus võib osariigi majandusele siiski põntsu panna.

Kogu Indiat katva keeluseaduse idee on ka järjest toetajaid kogumas. On arvestatud, et suured alkoholitootjad kaotasid India osariikide keeluseaduste tõttu mullu neli miljardit dollarit saamata tulu.

USA meedia aga juba ironiseerib Al Capone kogemusega, ka Eesti võiks meenutada ju piiritusevedajaid, kes vastavalt USA ja Soome keeluseadustest suurt kasu teenisid. Eestis arutati keeluseaduse kehtestamist 1920. aastal, kuid kehtis siin täieliku alkoholimüügi keeld vaid Esimese maailmasõja ja Vabadussõja aastail.