Tasuta alkoholist peavalutablettideni – need on 10 asja, mida võiksid stjuardessilt oma järgmise lennureisi ajal paluda. Lennusaatjad väidavad, et saad ka.

1. Terve purk limonaadi

Stjuardessid kallavad sulle klaasi tavaliselt pool purki limonaadi ja lisavad jääd. Kuid janu kustutamisest sellest ei piisa.

Järgmisel korral telli terve purk. Tavaliselt antakse see sulle rõõmuga. Või tullakse uuesti klaasi täitma, kui see tühjaks saab ja sa palud.

2. Kuum šokolaad

Alternatiivina kohvile ja teele pakuvad enamik lennufirmasid kuuma šokolaadi. Etihad Airways and Southwest Airlines pakuvad šokolaadi ka turistiklassis. Qantas kasutab aga reisijate magusaisu rahuldamiseks kuuma šokolaadi valmistamisel ehtsat Cadbury šokolaadi.

3. Ajutine lapsehoid.

Lapsevanematele, kes reisivad koos lastega, on suur abi sellest, kui keegi nende lapsi vaatab ajal, mil nad ise peavad korraks ära käima. Paljud reisisaatjad teevad seda meeleldi.

Etihad Airwaysi pakub lennukites isegi n-ö lendava lapsehoidja teenust. Hoidja korraldab lastele erinevaid mänge. Gulf Airlon aga taevane lapsehoidja, kes aitab peresid ka lennukisse sisenemisel ja sealt väljumisel.

4. Kätepuhastusrätikud

Lennukid on räpased paigad, neis on palju baktereid, millest teadmine võib tekitada soovi su tooli küljes olev lauake üle pühkida, et mitte mingit nakkust külge saada.

Kui oled unustanud niisutatud käte puhastamiseks salvrätikud kaasa võtta, küsi stjuardessilt. Sest neil tavaliselt on neid.

5. Enesehoolduse pakike

Pikematel reisidel on stjuardessidel käepärast kõrvaklappe, pliiatseid, kamme ja mängukaarte, mida nad rõõmuga jagavad, kui küsid.

Virgin Atlantic annab reisijatele tasuta enesehoolduspakikesi ka turistiklassis, Etihadi sarnane pakike sisaldab aga näiteks ka sokke, hambapastat ja kõrvaklappe.

6. Lisasnäkid

N-ö kohustuslikud pakikesed on väikesed ja võivas su näljaseks jätta. Ole julge ja küsi teine lisaks, sest alati jääb midagi üle, kui kõik reisijad on teenindatud. Stjuardessid on lahked ja tulevad su palvele vastu.

7. Alkohol

Tänapäeval küsivad lennufirmad reisijatelt peaaegu iga asja eest raha, enamik ka alkoholi eest. Samas pakuvad paljud alkoholi siiani tasuta.

Lufthansal on tasuta šampanjade valik ja õlled, Finnairil õlu ja vein. Etihadil on baariteenus, valida saab õllede, veinide ja kangete alkohoolsete jookide vahel.

8. Tavalisemad ravimid ja sidemed

Kuigi see sõltub lennuliini reeglitest, on enamik lennukeid varustatud tavalisemate ravimitega (valuvaigistid, antratsiidid) ning sidemete ja plaastritega. Neid jagatakse tasuta, kui küsid.

9. Tiivakujulised rinnamärgid lastele

Väikesed plastist tiivakujulised rinnamärgid, millel on lennufirma logo, on üldiselt unustusse vajunud, kuid mõned firmad, nagu Delta pakuvad neid ka praegu.
Hiljuti teatas Forbes, et American Airlines tõi märgid pardale tagasi lendudel Charlotte’ist Orlandosse, sest sellel liinil sõidab palju lapsi Disney Worldi ja SeaWorldi.

10. Veepudel

Kui sul on janu, siis ära mingil juhul joo lennukis kraanivett. Tavaliselt on pardal väikesed veepudelid ja neid jagatakse, kui küsid.

Allikas: businessinsider.com