Venemaa suuruselt teine linn võitis tiitli juba teist aastat järjest. See hüüti välja World Travel Awards’i 23. aastatseremoonial, kus turismisektori tiitleid jagatakse kõikjale üle kogu maailma.

Peterburg saab hoobelda eriliste aaretega just nende ees, keda huvitavad kultuuriväärtused – maailmakuulus Ermitaaž oma enam kui kolme miljoni eksponaadiga, lisaks pikk teiste muuseumide rida, millest mitmed on pühendatud kuulsatele Vene kirjanikele – näiteks
Dostojevskile, Nabokovile, Ahmatovale.

Linna teatakse-tuntakse ka valgete suveööde järgi – kesksuvel tähendab see peaaegu lõppematuid päevi, mis toovad tänavatele palju erinevaid pidustusi.

Kuid Peterburg polnud mitte sugugi ainus sihtkoht, mida galal tunnustati. Madeira viis koju Euroopa parima saare sihtkoha tiitli. Portugalile kuuluv, Aafrika rannikust loodes asuv saar on tuntud oma lummavate maastike ja mitmekesise taimestikuga.

Neile, kes otsivad Euroopas paika lühikeseks puhkuseks, sobib Lyon, mis nimetati Euroopa parimaks linnapuhkuse paigaks. Prantsusmaa suuruselt kolmas linn on tuntud sure toidukeskuse ja iga-aastaste Fête des Lumières’ poolest.

Tänavune World Travel Awards’i Euroopa gala peeti Sardiinias, tuleval aastal toimub see aga Peterburis.

Allikas: lonelyplanet.com