Tartus kevadel uksed avanud Hektor Design Hosteli turundusjuht Ildiko Siimon kinnitab, et algselt seiklushimuliste noorte seas populaarseks saanud majutusasutust eelistavad üha enam ka maksejõulisemad ärireisidel viibijad, kes hindavad kõrgelt eelkõige mugavust.

Ildiko Siimoni sõnul on avamisest alates hostelisse tee leidnud paljud ettevõtjad, keda hosteli avamise ajal kuigi suureks sihtrühmaks ei peetud. “Neljandik kõigist butiikhosteli senistest külastajatest on olnud ärimehed, mis on meie jaoks positiivne üllatus. Rõõm on näha, et ettevõtlikud inimesed on avastanud enda jaoks täisväärtusliku alternatiivi kallitele hotellidele,” tõdes ta.

Siimoni sõnul ei pea ärikliendid majutusasutuse valimisel üldjuhul oluliseks detaile nagu minibaar, väikesed šampoonid ja kingaviks, mis jäävad sageli kasutamata ning kergitavad teenuse hinda. Põhiline on siiski optimaalne hinna ja kvaliteedi suhe, mis on näiteks butiikhosteli üks omadusi.

Hektor Design Hostelis peatuvad ettevõtjad eelistavad laia kahe inimese voodi ja kööginurgaga tube. Ühtlasi on nende huviorbiiti tõusnud ka privaatsemat tüüpi soodsamad külalis- ja 2-toalised korterid. Neist viimastes jagavad külastajad vaid pesemisruumi ja kööginurka, magamistoad paiknevad aga eraldi. Mõlemad eluruumid pakuvad optimaalset ööbimisvõimalust pikemalt Tartus viibivatele inimestele.

“Külaliskorteris peatuja leiab eest mugava ja muretu ööbimise - hinnas sisaldub nii tasuta Wi-Fi, kommunaalkulud, tasuta parkimine kui ka näiteks sauna ja jõusaali kasutamine. Nii saab klient Tartus olles pühenduda täielikult oma toimetamistele ja nautida ka väikseid lisasid, millest tavalise korteri üürimisel osa ei saaks,” lisas Siimon.

Lisaks ettevõtjatele on butiikhosteli külastate seas ka palju IT- ja ehitussektori spetsialiste ning oskustöölisi, kelle osakaal üldisest külastajaskonnast näitab pidevalt kasvavat trendi. Ka välismaalased on uue majutusasutuse soojalt vastu võtnud. “Esimese kolme kuu jooksul oli pea kaks kolmandikku meie klientidest välismaalased,” täpsustas Siimon ning lisas, et lähinaabrid põhjast ja lõunast on sagedaseimad väliskülalised.

Hosteli mugavuste hulka kuuluvad lisaks kohvikule Hektor Café ka raamatukogu, kus on võimalik pidada ärikohtumisi või mugavalt arvutiga töötada. Ühtlasi on olemas jõusaal ja joogaruum, pesupesemis- ja triikimisvõimalused ning nõupidamisteruum, mida on soovi korral võimalik kasutada ka kinosaalina või mistahes meelelahutusliku ürituse korraldamiseks.