TripIt proovib oma nurgataguste sihtkohtade edetabelis lähtuda sellest, et need jääksid kõige populaarsemate sihtkohtade juurde. Kui Eiffeli torn või Big Ben nähtud, siis saab kohe sinnasamasse lähedale mõnesse ootamatusse kohta sukelduda ja avastada selle, mida miljonid turistid pole varem leidnud, unustades end Eiffeli või Praha silla juurde.

Turistiradadelt natuke kõrvale jäävate paikade edetabel on järgmine:

Pariis, aga mitte Eiffel, vaid Giverny

Kui vähegi aega jääb, soovitab TripIt külastada 80 kilomeetrit Pariisist loodesse jäävat Claude Monet’ piltilusat kodu ja aeda Givernys. Sinna saab mugavalt rongiga. Kuna kunstnik valis välja just selle koha, kuhu püsivalt jääda, siis tasub see tõesti üle vaadata - Monet´ maastikud on imelised. Vaadata saab Monet’s maja ja aeda, Givernys asub ka impressionismi muuseum.

Vana hea Inglismaa otsimiseks tuleb siiski Londoni kesklinnast eemale sõita. Tegemist on William Shakespeare’i kodulinnaga. Ajas saab tagasi rännata ligi 800 aastat. Kuninglikus Teatris mängitakse endiselt Shakespeare´i tükke.

Stratford-upon-Avon

Roomast tuleb võtta ette väike reis lõunasse, Vahemere äärde. Pastelsed majad on ritta laotud mäenõlvale türkiissinise mere ääres. Elutempo on aeglane ja rahulik, aega võib veeta ujudes või ka paadiretkega Capri saarele.

FC Barcelona on jalgpallifännile loomulikult tähtsam kui midagi muud. Aga ka teistel võib olla huvitav külastada seda maailma suurima fännihulgaga meeskonna pesa. Käi ära jalgpallivõistlusel ja Camp Nou muuseumis.

Camp Nou

Üsna paljud turistid suunduvad Veneetsias paadireisile mööda kanaleid ja jõuavad Muranosse. Aga Murano klaasivabriku asemel (või lisaks) ei tasu mööda lasta võimalust ära näha Burano erksavärvilised fassaadid. See on vana kaluriküla omaette saarel, kus kalurimajad värviti erksaks, et merelt tulles kaugelt ära tunda. Fotohuvilised saavad sealt head värvikad pildid.

Burano

Firenzes käiakse imetlemas vaadet linnale ja ajaloolise vanalinna peaväljakut. Lisaks veel mitut tuntud kohta. Kuid linna kohal Toscana mägedes asub Fiesole, kust avanevad ideaalsed vaated Toscana maastikele. Teele jääb ka Villa Medici.

Fiesole

See kõlab küll kahtlaselt hoopis naaberriigi pealinna külastada, aga kui aega on, siis miks mitte - Hapsburgide impeeriumi keskus 18. sajandist on siinsamas, 300 km kaugusel. Käi ära Schönbrunnis, Hofburgis ning jõulu ajal ka Euroopa ühel ilusaimal jõuluturul. Ja siis Karli sillale tagasi.

Viin, Austria

Sünge koht tegutses ligi kümme aastat natsi-Saksamaa kontsentratsioonilaagrina II Maailmasõja ajal. Poliitiliste vangide koonduslaager on nüüd hariduslik muuseum.

Muuseum

Keldi kultuuri saab maitsta küll ka Iiri pealinnas, aga rannikulinna Galwayd ei peeta asjata kõige iirilikumaks paigaks riigis. Naudi Guinnessi õlut ja lase end ümbritseda iiri muusikutest, sõbralikest pubikülastajatest ning veeda üks mõnus päev, jalutades ka Salthilli promenaadil.

Galway

Kevaditi suunduvad turismibussid Amsterdamist välja põldudele. Need on tuntud värvilised lillepeenrad, mille taustal saab endast värvikaid pilte teha. Tulpide vahel on hea ka piknikku pidada.

Milliseid huvitavaid, kuid turistide esimesest valikust välja jäävaid kohti oled ise Euroopas avastanud? Kirjuta kommentaaridesse.