Sel suvel hakkas Heltermaa ja Rohuküla ehk Hiiumaa ja mandri vahel paljude hiidlaste pahameeleks kehtima uus sõidugraafik ning liinile seati vanad ja vahelduva töökindlusega parvlaevad. Laevade sagedased rikked, hilinemised ja kiire täitumine on peale kohalike liiklemise kahjustanud ka saare turismisektorit, kirjutab Ärileht.

Hiiumaa turismiinfokeskuse juhataja Heleri Uusi hinnangul on saare külastajaid tänavu suvel tõepoolest veidi vähem kui möödunud aastal. Paratamatult on sagedased uudised rikkis parvlaevadest reisijad ettevaatlikumaks muutnud. Näiteks ei soovi lastega pered riskida sellega, et peavad kuumal suvepäeval viis tundi sadamas järjekorras parvlaevale pääsu ootama.

Hiiumaa legendile – vanamehele ja kitsele – püstitati pronkskuju

Siseturistide arvu mõnetisest kahanemisest rääkis ka Hiiumaa turismiliidu esimees Sander Kopli, kelle ettevõttele Mainegrupp kuulub saare kolm tuntud majutusasutust: Kassari puhkemaja, Lõokese hotell ja Liilia hotell. Kopli väitel on parvlaevanduse olukord mõjutanud eelkõige nn ekspromptreisijaid ehk neid mandri-inimesi, kes broneerivad majutuse ja laevapileti alles paar päeva enne reisi. Selliste, emotsiooni ajel tegutsevate turistide arvu vähenemine mõjutab pigem väiksemaid asutusi, suuremad tegijad on Kopli sõnul paremas seisus.