1. Skyscanner.com – hea koht otsimise alustamiseks

See on üks populaarsemaid tööriistu odavate lennupiletite otsimiseks. Sisaldab ilmselt 99% kõikidest lendudest ja lendude edasimüüjatest ning leiab peaaegu alati üles ka parima hinna. Kõigele lisaks on Skyscanneris ka ohtralt lisafunktsioone (nt kuu parima hinna otsing), mille abil leiab raudselt soodsaima hinna. Ühtegi lisatasu Skyscanner ei küsi.

Kasutan seda peaaegu iga oma lennureisi planeerimiseks. Samas viimasel ajal olen täheldanud, et Skyscanneri hinnad on aeg-ajalt valed. Seega alati tuleks hindu üle kontrollida lennu müüja kodulehel.

2. Drungli.com seiklusegeneraator

Drungli on seiklusegeneraator spontaansetele ränduritele. Sisesta ainult väljumislennujaam ja vali periood ning Drungli näitab ära kõik soodsad lennud, mis väljuvad sellest lennujaamast sinu valitud perioodil.

3. Holidaypirates.com

Puhkusepiraatide päevad mööduvadki parimate reisidiilide jahtimisel. Sageli leiab siit veebilehelt väga uskumatuid pakkumisi.

4. Lennufirmade eripakkumised

Aeg-ajalt on hea mõte üle vaadata lennufirmade kodulehti või sotsiaalmeediakanaleid, sest nii võib leida superdiile.

Vaata näiteks venelaste AeroflotiSpecial Offers” lehte.

5. Guugelda vautšereid

Enne lennupileti ostmist ma alati guugeldan selliseid märksõnu nagu “Finnair vouchers”, “vouchers for TAP Portugal” jne.

NB! Soovitatav on guugeldades otsingutulemusi filtreerida nii, et näha on ainult viimasel kuul lisandunud veebilehed.

6. Uuri turismifirmade viimase hetke pakkumisi

Turismifirmad tellivad palju tšarterlende ja kui neil lennukis veel kohti üle on, siis nad üritavad need iga hinna eest maha müüa. Ise vaatan üldjuhul viimase hetke lennupileteid Estraveli lehelt. Samas võid katsetada ka teiste Eesti reisikorraldajatega.

7. Trip.ee soodsate lendude foorum

Siia toredasse foorumisse postitavad Eesti oma inimesed ahvatlevaid lendude soodukaid.

8. Veel kasulikke veebilehti ja tööriistu

Condor.com – olen siit leidnud väga häid pakkumisi, mida mujal ei näe.
Flightfox – palka inimene, kes otsib sulle soodsa lennupileti ja aitab sul raha säästa. Minu sõber säästis 300€.
Azuon.com – kunagi sai testitud, tundus olevat päris asjalik ja võimalusterikas.
Selline Maailm – üks hea artikkel samal teemal.
WhichBudget.com – seikle.me lugeja Jane soovitus. Jane on reisinud pool maailma läbi, seega uuri kindlasti ka seda lehte.
Kayak.com – paljud reisisellid soovitavad. Mina ise pole seda väga kasutanud.
Skypicker.com, ITA Matrix – Trip.ee-s soovitati. Tunduvad päris kasulikud tööriistad olevat.

9. Proovi piletid osta võimalikult pikalt ette

Pikalt ette otsustamine on seiklejate jaoks raske, aga võid säästa väga palju raha, kui ostad suvised lennupiletid juba talvel. Hinnad hakkavad järsult üles minema umbes 3 nädalat enne lennu väljumist.

10. Kasuta ümberistumisi

Me oleme provints, seega otselendu Eestist on väga raske leida enamusesse sihtkohtadesse. Alati võiks ja ilmselt ka peaks uurima ümberistumise võimalusi. Ideaalne on näiteks võtta lend Tallinnast Frankfurti ning seal paar tundi ootamist ning siis astud järgmise lennu peale.

Kui plaanid lennujaamas pikemalt olla, siis üle 6 tunni ootamist on tegelikult ikka väga karm. Reisimehe algusaastail tegin 11 tundi ootamist Stockholmis, et lennata Tallinna ja uuesti seda läbi elada ei tahaks.

Kui ootamist on rohkem kui 10 tundi, siis on hea mõte võtta ette päevatripp lennujaama lähedal asuvasse linna. Olen kohanud ka inimesi, kes veedavad soodsama lennupileti pärast mõnes transiitlinnas isegi mitu päeva. Ka see pole paha mõte, kui linn on huvitav.

11. Uuri ka naaberlennujaamasid

Eestist väljumisel otsi pileteid Helsingist, Peterburist, Riiast, Vilniusest ja isegi Stockholmist. Uuri kindlasti ka hindu sihtkoha lähedal asuvatesse lennujaamadesse.

Näiteks otse Lissaboni lennates on üheotsapilet mul tavaliselt olnud ligi 200 eurot, kuid kolme tunni bussisõidu kaugusel asuvatesse Farosse või Portosse on hinnaks kujunenud umbes 100 eurot. Seega 3 tundi bussisõitu ja 100 eurot säästu. Pole paha!

12. Reisi käsipagasiga

Reisides pole palju asju vaja ja odavlennufirmade puhul lisandub pagasiga reisides mitukümmend eurot.

Üks hea trikk on veel: pane lennujaamas kõik oma paksemad ja raskemad riided selga ning taskutesse topi näiteks süleri aku ja muud raskemad asjad. Saad küll kindlasti lennujaama moeguruks, aga samas säästetud 60 eurot on ju väärt 30 minutit “alandust”?

Pagas maksustatakse enamasti ainult odavlennufirmades nagu nt Ryanair, Easyjet.

Ainult käsipagasiga reisides pead omama ka maagilist koti pakkimise oskust. Õnneks on need oskused lihtsasti omandatavad.

13. Kasuta odavlennufirmasid

Sul on vaja saada punktist A punkti B ning raha napib? Ryanair ja muud Euroopa odavlennufirmad on küll ebamugavamad, aga kindlasti kordades soodsamad kui luksuslikumad tavalennufirmad. Paljud räägivad, et Ryanair on ohtlik ja seepärast nad maksavad pileti eest 2-3 korda rohkem ja lendavad Fly Emirates’iga. Aga guugelda ja vaata, mitu traagilist lennuõnnetust on juhtunud Ryanairiga viimase 20 aasta jooksul. Seega põhiasjad on neil ikka korras ja lennukid alla ei kuku. Ptüi, ptüi, ptüi muidugi.

14. Enne pikka lendu odavlennufirmaga söö kõht täis

Tallinn–Barcelona lend kestab pea 5 tundi. Kõht võib tühjaks minna, aga lennukis või lennujaamas süüa on väga kallis. Seega alati söö kõht korralikult täis enne mõne odavlennufirmaga reisimist, sest erinevalt tavalennufirmadest nad lennu ajal sulle tasuta toitu ei paku. Vastasel juhul leiad end söömast 10-eurost käkki, mille kõrvale jood 5-eurost 0,25 l õlut.

15. Kasuta alternatiivset transporti, kui võimalik

Kui vahemaad on võimalik läbida maismaad mööda, siis kindlasti kaalu ka seda varianti. Äkki on 15 tundi bussis-rongis mõistlik otsus, kui see aitab sul säästa korralikult raha?

16. Väldi jõule ja muid suuri pühasid

Kui võimalik, siis reisi siis, kui teised ei reisi. Niimoodi võid jällegi säästa mitusada eurot, sest nõudlus on väiksem ja hinnad soodsamad.

17. Organiseeri reisipaketi asemel oma reis ise

Reisipaketid olid kõige popimad siis, kui Internetti ei olnud ning sihtkohainfo ja lennupiletite otsimine oli väga keeruline. Nüüd on võimalik ühe õhtuga Internetis surfates leida nii öömaja, lend kui kõik muu vajalik reisiinfo. Reisibüroodes teevad selle töö ära palgatöötajad ning kui ise ei viitsi või ei oska vaeva näha, siis lihtsalt pead maksma kellelegi selle töö tegemise eest.