Tallinna Lennujaama turundusdirektori Eero Pärgmäe sõnul püsib lennujaam eelmise aasta reisijate arvu planeeritud graafikus. “Suvel on põhirõhk puhkusereisidel ning nii on tõusuteele pööranud ka tšarterreisijate arv, mida aasta algusest on mõjutanud ebastabiilne olukord Egiptuses ja Türgis - kuid üha populaarsemateks on muutunud Bulgaaria ja Kreeka kuurortid, samuti on kasvanud huvi Horvaatia ja Hispaania puhkusereiside vastu,” märkis Pärgmäe.

Juunikuus avati suvehooajaks otseühendused Horvaatia kuurortlinna Rijekasse (Nordica), Barcelonasse ja Rooma (Vueling). Samuti taastus lennuühendus Eesti saartega. Enim reisijaid lendas juunikuus Frankfurdi liinil, mida teenindab kolm korda päevas Lufthansa. Suurimat nõudluse kasvu on märgata Müncheni suunal, kuhu viib reisijaid kaks korda päevas Nordica.

Kokku oli juunis võimalik Tallinnast otse lennata 34 erinevasse sihtkohta. Regulaarlendude keskmise täituvus ulatus 73 protsendini, püsides eelmise aasta tasemel. Keskmiselt toimub Tallinna Lennujaamas igapäevaselt 130 lennuoperatsiooni (väljumist ja maandumist).