Ronnie Kongo, Elroni müügi- ja arendusjuht: “Ajutine rongireiside asendamine bussidega Tallinn-Kiisa lõigul on tingitud taristuettevõtte tehtavast raudteeremondist, mis on 28. maist liikumas Tallinna poole. Busside peatuskohad ei ole alati rongipeatuse juures, nende valikul oleme püüdnud pakkuda inimeste jaoks mugavat asukohta ning võimalikult lühikest reisiaega.”

Alates 28. maist kuni juuli alguseni teenindab Elron reisijaid laupäeva hommikust pühapäeva pealelõunani bussidega Tallinn-Kiisa lõigul. Ronge asendavad bussid väljuvad Balti Jaamast maaliinide peatusest nr 2. Asendusbusside peatused on märgistatud Elroni värvides tahvlitega, praktilist reisiinfot saab alati Elroni kodulehelt või tasuta rongiinfo telefonilt 6160245.

Suveperioodil kolm korda päevas Pärnusse

Lisaks, alates 28. maist suurendab reisirongiliiklust korraldav Elron suveperioodiks Pärnusse sõitvate rongide arvu.

Tööpäevadel väljuvad Tallinnast Pärnusse rongid kell 7:43, 11:37 ja 17:32, nädalavahetustel on osade reiside ajad mõnevõrra erinevad. Suvepealinnast Tallinna suunas väljuvad reisid kell 7:31, 11:31 ja 19:02.

Elroni rongid sõidavad kolm korda päevas Pärnusse kuni suve lõpuni.

Remondid Liiva-Rapla raudteelõigul

18. aprillil alustas Edelaraudtee Infrastruktuuri AS kapitaalremonti Liiva-Rapla raudteelõigul. Remondi käigus vahetatakse välja või rekonstrueeritakse kogu raudtee pealisehitis (ballast, rööpad ja liiprid), samuti remonditakse ülesõidu- ja ülekäigukohad, sillad ning truubid, lammutatakse viadukt Valdeku raudteeülesõidust umbes 800 meetri kaugusel Kiisa suunal. Saku, Aandu ja Lohu raudteeülesõidud saavad täiendava automaatse foorisignalisatsiooni. Tööde tulemusena tõuseb rekonstrueeritava 45 km lõigu võimalik sõidukiirus 120 km/h-ni ning pikkrööbaste kasutuselevõtmine alandab müra ja vibratsiooni.

Reisijate huvidest lähtuvalt toimib tööpäeviti rongiliiklus täies ulatuses. Et seda võimaldada, teostab Edelaraudtee töid valdavalt öisel ajal. Rongiliiklus katkestatakse vaid nädalavahetusel, kui rongid asendatakse bussidega 30 järjestikuseks tunniks laupäeva hommikust pühapäeva pealelõunani.