Võidutöö olevad muskusveised on ürgsed loomad, kellel mägedes valitsevatest ilmaoludest on täiesti ükskõik. Põlvkonnad vahetuvad, kõik muutub elektrooniliseks ja kiiremaks, kuid nemad on justkui ajamasinad, millega saab minna tagasi nullpunkti.

Teise koha samas kategoorias pälvis Valdur Maibach tööga "Allveeroller".
Töö on pildistatud 2015. aasta oktoobris sukeldumisel Andamani meres Phi Phi (kohaliku nimega Ao Lah) saare lähistel. Vana laevavraki lähedal avastasime tehismaailma. See koosnes betoonkuubikutest, mis meenutasid maju. Ja nn tänaval seisis sõiduvalmis roller, mida olid uudistamas kohalikud kalad. See on tulevase korall-linna algeks. Pildistatud umbes 19m sügavusel.

Ja ka kolmas koht läks fotoga "Öö tuleb" Jarek Jõeperale, see foto on tehtud Baikali järvel Venemaal.
Allveeroller
Öö tuleb

Traditsiooniline aastakonkurss toimus kuueteistkümnendat korda. Tänavune fotovõistlus on pühendatud Eesti Looduskaitse Seltsi 50. ja Soome loodusfoto grand old man´i Hannu Hautala 75. juubelile.

„See, et tänavune konkurss on pühendatud nii looduskaitse seltsi kui Hannu Hautala juubelitele, on väga hea mõte, kuna seltsi kaudu korraldatud Soome loodusfotokunsti näitused Eestis on olnud meie loodusfotograafidele innustajaks juba ammustest aegadest,“ sõnas fotovõistluse žürii esimees Rein Maran.

Üldvõitja Aasta Loodusfotograaf 2016 saab auhinnaks juulikuise loodus- ja muusikaretke Fääri saartele. Vastuvõttu saarel aitab korralda suur Fääride sõber Villu Veski.

15 Tantsivat Hunti jagati võitjatele 30. aprillil taas Estonia kontserdisaalis, kus kuulutati välja ka Aasta Loodusfotograaf 2016.

Võistlusel osales 970 autorit rohkem kui 7500 tööga. Töid hindas üheksaliikmeline žürii Rein Marani juhtimisel. Kokku tunnustati 159 pilti 104 autorilt.