Lennuki tagasipöördumine lennujaama on haruldane juhtum, mille põhjuseks on tavaliselt mõni tehniline probleem. Ent vahel on selle põhjuseks ka midagi täiesti ootamatut ja jaburat, kirjutab Travel+Leisure.

Linnud
Nii näiteks pidi hiljuti New Yorgist Tennessee poole suundunud lennuk tagasi keerama, kuna lind lendas vastu tuuleklaasi. See polegi veel kõige haruldasem põhjus, kokkupõrked lindudega või tiivuliste propellerlennuki propellerisse takerdumine on pigem sagedased lendude tagasipöördumise põhjused.

Koer
Kui lennuki küttesüsteem lakkas korralikult pagasiruumi soojendamast, otsustas üks Air Canada piloot lennul tel Avivi tagasi pöörduda, sest pagasiruumis reisis ka üle pardal oleva inimese koer.

Jooga
Hawaiilt Jaapanisse suundunud lend pidi ükskord tagasi pöörduma, sest üks reisija keeldus istumast oma kohale ajal, kui stjuuardessid einet serveerisid - ta soovis samal ajal vahekäigus hoopis mediteerida ja joogat teha.

Whitney Houstoni laulud
Üks piloot oli sunnitud tegema planeerimata vahemaandusmise Kansas City's, kuna paradal olev reisija laulis täiest kõrist Whitney Houstoni hitti “I Will Always Love You ” ja keeldus lõpetamast.

Kõrbema läinud röstsai
Millegi kärssamise lõhn lennuki pardal võib olla väga hirmutav. Isegi nii hirmutav, et American Airlinesi lend Miamist Bostonisse pidi tagasi pöörduma lõhna pärast, mis hiljem osutus pärinevat rösterisse pudenenud ja kõrbema läinud leivapurust.

Skorpion
Alaska Airlinesi lend pidi ükskord tagasi pöörduma Los Angelesi, kuna kuidagi pardale pääsenud skorpion salvas ühte naisreisijat.

Avatud uks
Jin Airi meeskond avastas ühel lennul, et lennuki uks polnud korralikult suletud ning 40 minuti järel õhus pöörduti tagasi.

Pissiv reisija
Air Meditarranee lend ML2673 Algiersist Pariisi oli sunnitud tagasi pöörduma, kui üks reisija pissis teise peale.