Riia šampanjafestival - luksuslik puhkus kõigest paari sõidutunni kaugusel!

Peab tunnistama, et lõunanaabrid on meist alati glamuursemalt osanud elada, šampanjafestival on selle selge kinnitus. Juba täna, 3. märtsil algab Riias šampanjafestival, mis täidab linna kihiseva joogiga nädalavahetuse lõpuni.
Ürituse kõrghetkeks on ilmselt laupäevane Mulliparaad ehk suur degusteerimine Riia ühes paremas restoranis Bibliotēka No1, kus oma toodangut tutvustavad ja annavad proovida 80 šampanja- ja 50—60 vahuveinimaja loomingut.
Pidage siis ikka meeles, et šampanja on alkohol ja ilmselt pole see kasulik teie tervisele!

Vaata, milline nägi välja möödunud aasta festivali galaõhtusöök!

Talve uhkeim suusapidu peetakse nädalavahetusel Haanja maratonil. Haanja suusamaraton on Eesti suusatalve põnevaim ja raskeim väljakutse. Üle tuhande Haanja maratonil osaleja osaks saavad looduskaunid vaated Haanja kõrgustikul, eneseteostuse võimalus väljakutseid esitaval suusarajal ja meeleolukas spordipeo meeleolu.
Klassikatehnika sõprade rõõmuks on rajameister ette valmistanud heas korras 42 km pikkuse trassi, mis kulgeb maalilisel Haanja kuppelmaastikul. Loe lisa siit www.estoloppet.ee

Droonivideo: vaata, millised vaated avanevad maratonil osalejatele!

Tallinna vanalinna restoranide peakokad on esitanud üksteisele väljakutse ja teinud gurmaanidele uskumatult mõnusa kingituse: Tallinna Vanalinna Toidufestivalil loovad viis peakokka viie nädala jooksul viiest kodumaisest toorainest unustamatuid maitsenaudinguid. Iga nädal esitab ühe restorani peakokk teistele väljakutseks ühe tooraine, millest tuleb valmistada midagi omanäoliselt erilist.
Sel nädalavahetusel, kui käimas on tegelikult juba festivali teine nädal, on kõigil ülesanne valmistada midagi hõrku vasikamaksast. Rohkem infot Vanalinna Toidufestivali kohta leiad festivali Facebook-i lehelt. Oma hääle lemmikroa või -peakoka poolt saad anda SIIN.

Võistlustulle astuvad järgmised peakokad:

Emmanuel Wille , keskegne restoran Olde Hansa
Juuso Penttinen, ajalooline veinirestoran Magus Auk
Jaak Hiibus, modernse Eesti köögiga Kaerajaan
Allar Oeselg, veinirestoran Dominic
Dmitri Haljukov, gurmeerestoran Cru

Haanjamaa talvel

Juba sellel reedel avab Tallinnas aadressil Telliskivi 62 uksed DEPOO Turg. Turul on kättesaadav kogu vana Balti Jaama Turu kaubavalik – toidukaubad, riided, jalatsid, kodukaup, vanavara ja antiik. Koht on uus, aga müüjad, kaup ja Tallinna soodsaim hinnatase jätkuvalt sama!
Igal juhul on ja jääb Jaama turg või Depoo turg või Balti jaama turg - heal turul mitu nime - Tallinna kõige eksootilisemaks ja põnevamaks.

Avamisel esineb Balti Jaama Turgu ja DEPOO Turgu projekteerinud KOKO Arhitektide poolt Andrus Kõresaar - varsti kolib turg ju vanasse uude kodusse tagasi. Piduliku avamisega kaasnevad ka mitmed üllatused! :)