Daily Mail vahendab Petrowi artiklit, milles ta kirjutab, kuidas häkker, kes istus temast rida eespool, lähenes talle pärast lennuki maandumist.
Mees teadis, et Petrow on ajakirjanik ning rääkis talle, et on teadlik artiklist, mille kallal Petrow töötas – see puudutas USA valitsuse püüet sundida Apple'it lahtilukustama iPhone'i, mis kuulus San Bernardino tulistajale.

Mees ütles, et häkkis Petrowi meilikontole ja luges iga kirja, mille ta oli saanud või saatnud – ja et ta tegi seda peaaegu kõigi lennukis viibinud reisijatega, kes pardal wifit kasutasid.
Mõned reisijad võisid oma kirjavahetuses paljastada oma finantsolukorda puudutavaid detaile või muud privaatsfääri puudutavat infot.

Petrow ütles MailOnline Travel'ile: “ Ma olin tõesti šokeeritud ega suutnud uskuda, et selline asi võis juhtuda.“
Sellele vahejuhtumile järgnevatel päevadel küsiti Petrowilt korduvalt, miks ta sellest kohe lennufirmale või politseile ei teatanud. Ta põhjendas oma käitumist sellega, et maandus südaööl ega osanud hinnata, kas toime oli pandud kuritegu.

American Airlinesile pakub wifi-teenust Gogo, mis on suurim pardawifi pakkuja USAs, kellel on üle kümne rahvusvahelise kliendi, teiste hulgas näiteks Air Canada, Japan Airlines, United Airlines ja Virgin Atlantic.

Eksperdid on öelnud, et pardawifi on oma olemuselt sarnane avalikule hotspotile ja selle kasutajad peaks alati valmis olema selleks, et keegi võib nende andmeid näha. Kui kellelgi on soov näha krüpteerimata andmeid, siis selleks on ka võimalus.

Lennuki pardal on see aga veelgi lihtsam kui mujal, sest vähem on kasutajaid ja nende vahetatavat infot ning muid segajaid - näiteks pole konkureerivaid wifi-võrke, nii et millegi huvitava märkamine on häkkerite jaoks päris lihtne.

Selle kõige eest saavad reisijad ennast kaitsta kasutades VPNi ( virtual private networki ehk virutaalset privaatvõrku).
Pärast seda vahejuhtumit on Petrow ka seda teinud ning vahetanud oma e-posti teenusepakkujat.

American Airlines ei ole vahejuhtumit kommenteerinud.