Reisibüroo Go Travel turundusjuhi Anu Vane sõnul on erakordne, et lisaks päikese nautimisele, mida varakevadine Lõuna-Euroopa juba pakkuda suudab, on jõuliselt pildile kerkinud suusareisid Prantsusmaa ja Austria Alpidesse ning Itaalia Dolomiitidesse. Üheks põhjuseks võib pidada paljude Eesti koolide võimalust pidada kevadvaheaega just neile sobival ajal.

“Näiteks mitmel suurel Tallinna ja Harjumaa koolil, nagu Reaalkoolil, Inglise Kolledžil ja Viimsi koolil polegi märtsis traditsioonilist vaheaega, vaid suusavaheaeg veebruari lõpus,” ütles Anu Vane. “See mõjutab ka reisiotsuseid ja kuna veebruaris suurt suvesooja Euroopast veel ei leia, minnaksegi suusatama.”

Võrreldes eelmise aasta märtsivaheajaga on ligi kaks korda kasvanud Kanaari saartele reisimine. Kui eelmisel aastal sõitis kevadist vaheaega Kanaaridele veetma veerand kõikidest reisipaketi ostnud inimestest, siis tänavu märtsis lendab Tenerifele või Lanzarotele iga teine puhkusereisiklient.

“On näha, et Kanaari saarte populaarsus on kasvanud Egiptuse reiside vähenemise arvelt,” ütles Vane. Eelmisel aastal oli eestlaste märtsivaheaja lemmiksihtkoht Egiptus 61%-ga, tänavu reisib Go Traveli kaudu sinna vaid 14% kõikidest klientidest.

Anu Vane hinnangul on Eesti reisija muutunud viimaste aastatega teadlikumaks soodsate puhkusepakettide suhtes ning ootab kannatlikult ära parimad pakkumised. Seetõttu on oodata innukat ostlemist eeloleval nädalavahetusel 25. korda peetaval turismimessil Tourest.

“Paljud inimesed teevad koolivaheajareiside otsused just Tourestil, kuna messil on välja palju soodsaid pakkumisi, mille seast leiab endale sobiva reisi kas kevadeks või hoopiski suveks ja sügiseks,” ennustas Vane.