Piazza del Duomo

Ilmselt on tegemist terve linna kõige populaarsema paigaga, kuid täpselt sama ilmselgelt on see seda ka väärt. Imeline valgest marmorist Milano katedraali fassaadi ilu ei jäta mitte kedagi külmaks. Kinnitan, et end selle ilu nautima unustada pole üldse keeruline.

Museo del Novecento

Kohe eelnevalt kirjeldatud katedraalist paremal asub ka võrdlemisi uus Novecento kunstimuuseum. Väike vihje kohalikelt - minnes sinna kaks tundi enne külastusaja lõppu, saad priipääsme. Ja et oma kunstikogemusest maksimumi võtta, tasub kindlasti ka kõige kõrgemat korrust külastada, kus võrratut päikeseloojangut ja vaadet nautida saab.

Brera Pinacoteca

Kohalikega jutustades tundus mulle, et itaallased on tõelised kunstiarmastajad. Sest lisaks eelmisele kunstimuuseumile soovitati mul kohe kindlasti sammud seada Scala ooperiteatri lähedusse Brera Pinacoteca’sse, kus leidub nii Raphaeli, Mantegna, Tintoretto kui ka Bellini suurteoseid.

Parco Sempione või Giardini Pubblici pargid

Milano on piknike pidamise linn! Selleks on idealne koht Parco Sempione või Giardini Pubblici pargid. Need on tõesti võrratud ja kaunid paigad. Jalutades viimases ringi tundsin, et ka Eestis võiks olla selline kultuur rohkem levinud, kus võetakse oma lähedased ning minnakse ühiselt parki lõunat pidama. Kutsun kõiki üles seda järgmisel suvel rohkem tegema.

Quadrilatero d’Oro

Kui raha palju ja või sellest lihtsalt kahju ei ole, siis soovitan minna Milanos ühele korralikule šopingutuurile. Kõige populaarsem paik, kus seda rikkad ja kuulsad ka teevad on Quadrilatero d’Oro. Ja tegelikult, kui olete nagu mina ja raha kulutada ei plaani, siis on seal niisama tore ringi jalutada. Elamuse saab igal juhul.

Lõunasöök Luinis

Seda soovitasid mulle mitmed ja enamasti just nooremapoolsed inimesed. Palazzo Marino lähedal asub selline koht nagu Luini Panzerotti ja sealt saab osta mozarella ja tomatiga täidetud kolmnurkse friteeritud piruka, mis puusadele küll head ei tee, kuid meele muudab rõõmsaks küll.

Kindlasti on veel väärt kohti, kuhu minna ja mida külastada, kuid need kuus nime jäid mu kõrvu kõlama mitmete kohalike soovitustel. Viimase kohta annan ka omalt poolt ühe suure ja rasvase nõusoleku - Milano on võrratu!